Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Isparta ziyaretinde Aslında aynı partinin mensubu olduğu ve bir zamanlar göğsünü gere gere anlattığı Isparta Belediyesinin önceki başkanı Hasan Balaman'a birden bire sırt dönmesi ve adeta biz onu sildik onunla işimiz olmaz manası taşıyan kelimeler kullanması akıllarda soru işareti bıraktı.

Peki Başbakan yardımcısı Bülent Arınç durduk yere neden bu şekilde vefasızlık örneği sergileyen bir kelime kullanma gereği hissetti? Arınç'ı Balaman ile ilgili kimler dolduruşa getirdi?

Siyasette pek alışılagelmedik şekilde evet biz hata yaptık, hata bizim.

Başbakan Erdoğan'ın Isparta'ya gelip bizzat elinden tutarak kefil olduğu ve ''Hasan kardeşimi sizlere emanet ediyorum' dediği Balaman'ı Başbakan Erdoğan'da gerçekten silmişmiydi?, yoksa bu açıklama Bülent Arınç'ın birileri tarafından dolduruşa getirilip önü ardı hiç düşünülmeden yapılmış bir açıklamamıydı?

Eğer Başbakan Erdoğan, Balaman'ı siyasi olarak unutmuş ise neden onun Isparta'dan İstanbul'a yada bi başka yere gitmemesini Isparta'da kalıp burada ticaret yapmasını istemişti?

Pekiii, Balaman seçim kaybettikten sonra Isparta'da kalmasaydı, Mhp Isparta İl Binası kaç paraya satılacaktı? Belediye operasyonları yapılacakmıydı?  ve siyaseten yapılan yanlışları kim takip edebilecekti?

Diğer bir alternatif ise; Isparta'dan yeni dönemde Milletvekili seçilen Recep Özel  ve Süreyya Sadi Bilgiç tarafından Ankara'da Balaman ile ilgili kötü propagandaların şimdiden başlamış olması.

Bilindiği gibi Balaman'ın özellikle Milletvekili Recep Özel ile arası çok kötü durumda. Yine Süreyya Sadi Bilgiç ve İsmail Rüştü Çelik'in son dönemdeki sıkı dostlukları, İsmail Rüştü Çelik'in geçmişte Balaman ile yaşadıklarıda düşünülünce Balaman'ın Ankarada savunucusu yok.

Ancak şu da unutulmamalıdır ki Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlığa hazırlayan, kötü günlerinde Yeni Şafak gazetesinden Punto punto Erdoğan'ı savunan şimdilerde Başbakan ile dünür olan Albayrak Holdingte Hasan Balaman Uzun yıllar görev yaptı. Kısacası Balaman'ın Ankara karnesi kötü olsada İstanbul karnesi Takdirnameli.

Balaman Isparta'dan olur olmaz başka bir şehirden olur olmaz bu bilinemez ancak, Hasan Balaman'ı yakından tanıyanlar çok iyi bilir Balaman siyasetten sadece kendi isteği ile ayrılır. Birilerinin telkini tehdidi yada yönlendirmesiyle ürküp çekinecek birine hiç benzemiyor.

Asıl Bülent Arınç son dönemde kendi yaptığı hatalara bakmalıdır, Kck tutuklularına üzüldüğünü söyleyen Arınç, yargıya yön vermeye çalıştığı bu hatasına bakmalı, Arınç memleketi Manisa'da Ak Partiye nasıl Belediye kaybettirdiğini hesap etmelidir. Arınç Isparta'ya gelinceye kadar Bindirildiği Dolmuş'un (Mecazi) doğru olup olmadığı ona akıl vermeye çalışanların geçmişini irdelemelidir.

Saygılar....