İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün son yıllardaki başarılı atılımları Isparta'ya turistin de ilgi göstermesini sağlıyor. Şehre geçtiğimiz yıl yapılan 5 yıldız otel sayesinde de 600 bin civarında turist kenti ziyaret etti.

 

Antalya’nın arka bahçesi ,olarak bilinen Isparta yavaş yavaş kendi turizm pastasını oluşturuyor.
 
Bürokratların ve siyasilerin çatışmaları şehri tarım kentinden sonra turizm kenti de yaptıracak.
 
EMİN ADIMLARLA HEDEFE DOĞRU
 
Ak Parti Milletvekili Recep Özel’in Isparta için 1 Milyon turist hedefine emin adımlarla gidiliyor. Şehre 2012 yılında 600 bin civarında resmi resmi rakamlarla göre turist geldi.
 
Isparta'nın turizm potansiyeli hakkında görüşlerini aldığımız Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah 
Kılıç: 'Yaptığımız araştırmalar ve topladığımız verilere bakarsak istatistiklere göre ilimize 100 binlerce yerli ve yabancı turist gelip gitmekte. 
 
Biz bu verileri STK'lardan. İlçelerde ki kurumlarımızdan, Otellerden elde ediyoruz. Günü birlik, haftalık gibi periyotlarda bu sayı yılda 600 bini buluyor. Bu sayı yıl yıl artarak devam ediyor. Turistlerimiz sadece sahil kenarlardan bağlı kalmak istemiyor. İnanç, Sağlık ve Kış turizmini de istiyor. Bu saydığımız kriterlere Isparta’mız uygun. Vatandaşlarımız doğa turizmini istiyor. Barla ve Yalvaç'ta ki yerlerimiz inanç turizmi için uygun yerler. Yine Milli parklarımız ve yerlerimiz var. Davraz Kayak Merkezimiz mevcut. Bir turistin gün içerisinde gezip görebileceği yerler ilimizde mevcut. Hedefimiz artık 1 milyon da fazla turist. Yine ilimize gelen turisti en az 3 gün ile 10 gün içerisinde ilimizde tutmak istiyoruz" dedi.
 
ÇIĞIR ATLAYACAĞIZ
 
Akdeniz Bölgesi'nin incisi, torosların göz bebeği Isparta, turizmde çığır atlayacak. Bilindiği üzere Şarkikaraağaç'ta Kızıldağ, Yalvaç'ta Pisidia Antiocheia, Gelendost'ta Türk Tarihi, Gönen'de Yunus Emre, Eğirdir'de Göl ve Davraz Kayak Merkezi, gibi önemli yerlere sahibiz.  Ancak her nedense bu imkanlar bir türlü kullanılamıyor. Bu sorunları yakından takip eden bürokrasiler, vites yükseltti ve
hedef büyülttüler.