Mali yönden sıkıntı yaşayan Isparta'nın Yenişarbademli Belediyesi, borçlarını ödeyebilmek için arsalarını satışa çıkardı.

     Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, önceki dönemden kalan yaklaşık 750 bin TL borç nedeniyle belediyenin sıkıntılı günler yaşadığını belirterek, vadesi dolan ödemelerin yapılabilmesi için yeni kaynak arayışı içinde olduklarını söyledi.

     Belediyenin kısıtlı bir bütçesi olduğunu ve bu bütçeyle borçların ödenmesinin imkansız olduğunu ifade eden Erdem, şunları söyledi:

     ''Mevcut gelirlerimizle personel giderlerimizi dahi karşılamakta sorun yaşarken, devraldığımız borçları ödememizin imkanı yok. Küçük bir belediyeyiz ve İller Bankası payından başka bir gelirimiz yok.

Belediyemizin daha fazla yıpranmaması ve alacaklıların mağdur olmamaları için yönetim olarak bazı arsaları satma kararı aldık.''

     Satışların yapılması halinde, borçların ancak küçük bir bölümünün karşılanabileceğini belirten Erdem, belediyeye ait toplam 5 bin 397 metrekare olan 9 parça arsanın, 9 Ekimde belediye toplantı salonunda yapılacak açık artırmayla satışa çıkartılacağını bildirdi.