Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Bölge Hastanesi yapılacak arsanın içinde bulunan ve mülkiyeti Belediye'ye ait olan arazinin bedelini belirlerken art niyetli davranmadıklarını belirterek; "Belediye yönetimi olarak bu konuda engelleyici ya da kötü niyetli bir tutum içerisinde olmadık" dedi.


Belediye'nin Sağlık Kompleksi yatırımının yapılacağı Sümerhalı arsası içinde imar planındaki kapanan yollardan kaynaklanan 2800 m2'lik yeri için belirlediği fiyat, AKP'lileri kızdırdı. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İsparta Belediyesi yönetimini hizmete engel olmakla suçlayıp, yanlıştan dönülmesi yönündçjçağrıda bulundu. Akdeniz'in dünkü sayısında konuyu 'Sağlık Kompleksi Yunanistan'a mı yapılacak' başlığıyla manşetten duyurduğu haber gündeme bomba gibi düştü. Belediye'nin kamu hizmeti için bu yerini ücretsiz tahsis etmek yerine fahiş fiyat çıkartması kamuoyunda ayıplandı.
 

Belediye imar Müdürü Cengiz Aktaş, Sümerhalı arsası içerisindeki kapanan yollardan kaynaklanan 2800 m2'1îk Belediye tapusu için öngörülen bedelin uzman kişilerce belirlendiğini bildirdi. Belediye uygulamalarında bir yerin fiyatının Ticaret ve Sanayi Odaları ile SPK tarafından yetkilendirilen yeminli değerleme uzmanlarının görüşü doğrultusunda belirlendiğini anlatan Aktaş, "bu yerin fiyatının belirlenmesi de böyle olmuştur. SPK uzmanlarına sorulmuş ve 2800 m2'lik yerin değeri tespit edilmiştir. Belediye bu fiyatı kendi içinde, kendi bünyesindeki bir çalışma ile belirlememiştir" diye konuştu.
 

Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer de Belediye yönetiminin bu konuda engelleyici ya da kötü niyetli bir tutum içerisinde olmadığının altını çizdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın arsa bedelinin daha da düşürülmesi konusunda çalışma yapılması talimatı verdiğini belirten Göçer, "imar Müdürlüğü tarafından uzmanlara sorularak böyle bir fiyat tespit edilmiştir. Ortada art niyet ve engelleyici tutum yoktur" dedi.