Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a dün makamında Ak Parti İl Başkanının söylediği ‘Müze yapmayı bıraksın Asbestli boruları değiştirsin’ şeklindeki sözü hatırlatıldı. Başkan Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Tüm Isparta kamuoyunun bildiği gibi batak bir belediye devraldık biz. Onun için daha ancak toparlıyoruz olayı. Evet, doğrudur Isparta içme suyu şebekesi çok eskidir. Bir duyuma göre 1986 yılında döşenmiş bu borular. Dolayısıyla Asbestli bir durumda. Ancak, biz bir kısmını değiştirdik. Gerisini de değiştireceğiz.

Bu konuda ilgili müdür ve görevli personelime gereken talimatı verdim. Araştırıyorlar. Şehrin ilgili yerlerinden sudan numuneler alıp laboratuarlarımızda inceliyorlar. Bu laboratuarlardan çıkacak test sonuçlarına göre hareket edeceğiz. Buna göre boruları değiştireceğiz.

Ama şuan bile Isparta olarak Türkiye’nin en temiz suyunu içiyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz mecliste iş makineleri alma yetkisi aldık. İşte bu makineleri böyle önemli işlerde kullanacağız” dedi.

Bilindiği gibi Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, önceki gün gazetecilerle yaptığı toplantıda; “Başkan Günaydın 4,5 milyon liraya etnografya müzesi yaptıracağına bin an evvel şehir su şebekesini taşıyan asbestli boruları değiştirsin” açıklamasında bulunmuştu.