AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz,"Seçim öncesi oy toplama hesabı yapıyorlar" derken, CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan 'Nahoş bir uygulama, hiç etik olmamış" diye konuştu.

Isparta Belediyesi'nin delik deşik haldeki şehir merkezi dururken Gelendost'ta asfalt sezonunu başlatmasına siyasiler büyük tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Uğur Gökgöz, "Seçim öncesi oy toplama hesapları yapıyorlar. Biz Gelendost'a asfalt dökülmesine değil buna karşıyız. Burada İsparta Belediyesi İsparta için 28 aydır yaptığı hiçbir hizmet yokken Gelendost'taki yolu asfaltlaması trajikomik" derken, CHP il Başkanı Yusuf Erdoğan, "Eğer Isparta'daki yollar çukur yuvasından geçilmiyorsa buralar tamir edilmeden, asfalt dökülmeden Gelendost veya başka bir ilçemize asfalt dökülmesi bu Isparta'daki yalayan hemşerilerimizi üzer" dedi.

Merkezde aylar önce tamamlanan doğalgaz çalışmaları sonrası mayın tarlasına dönen yollar bakım onarım beklerken Belediye asfalt sezonunu Gelendost'tan açınca kriz çıktı.

AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, "Seçim öncesi oy toplama hesabı yapıyorlar" derken, CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan 'Nahoş bir uygulama, hiç etik olmamış" diye konuştu Şehir merkezinde, doğalgaz çalışması sonrası özelikle ara cadde ve sokakları delik deşik halde iken İsparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 65 km mesafedeki Gelendost ilçesinin bakıma ihtiyacı olan Uluyol adlı 4 kilometrelik yoluna sıcak asfalt dökmesi krize yol açtı.

Bakım-onarım ve yenileme ihtiyacı doğan cadde ve sokaklar mayın tarlası gibiyken belediyenin bir ilçede asfalt yapması muhalifleri kızdırdı.

OY HESABI VAR

AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz yapılan çalışmanın seçim yatırımı olduğuna işaret ederek "Isparta'daki yollar köstebek yuvasına dönmüş durumda. Ama bizim belediyemiz Gelendost'ta asfalt döküyor. Isparta Belediyesi kendi işini bitirmiş mi de Gelendost'a gidiyor. Biz oralarda asfalt yapılmasına karşı değiliz. Seçim öncesi oy toplama hesapları yapıyorlar. İşte buna karşıyız. Burada İsparta Belediyesi Isparta için 28 aydır yaptığı hiçbir hizmet yokken Gelendost'taki yolu asfaltlaması trajikomik hale getiriyor. Isparta'daki işi bitirsin bütün ilçeleri asfaltlasın.

Ama Isparta'da daha birçok cadde sokakta asfalt yokken Gelendost'u asfaltlamaya kalkıyorlar onları tebrik ediyoruz" diye konuştu.

ETİK DEĞİL

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ise, belediyenin Gelendost'ta asfalt dök: meşini nahoş uygulama olarak değerlendirdi. Erdoğan "Isparta belediyemizin Gelendost belediyesinin yollarına asfalt döküyorsa sorumlu olduğu mücavir alanların asfaltsız olduğunu görmesi gerekir. Bunu tamamladıktan sonra bu ihtiyacı karşılamalıdır.

Eğer Isparta'daki yollar çukur yuvasından geçilmiyorsa buralar tamir edilmeden, asfalt dökülmeden Gelendost veya başka bir ilçemize asfalt dökülmesi bu Isparta'daki yaşayan hemşehrilerimizi üzer. Nahoş bir uygulama, etik bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

ISPARTA'DA YOLARIN DURUMU

2011 'in asfalt sezonunu Gelendost'tan başlatan Belediye'nin asıl görev sahası içerisindeki cadde ve sokakların durumu ise içler acısı. Doğalgaz altyapı çalışmalarının aylar önce bittiği sokak ve caddelerde çukurlar oluşmuş durumda.

Trafik kazasına davetiye çıkaran derin çukurlar nedeniyle bu yollarda trafik akışı sağlanamıyor. Özellikle Batıkent, Işıkkent Mahalleleri'nde aylar önce doğalgaz çalışmaları tamamlanmasına rağmen henüz asfaltlama çalışması yapılmaması dikkat çekiyor.

Isparta'nın cadde ve sokaklarında doğalgaz çalışmasından kaynaklanan sıkıntıların yanı sıra artık asfaltı yenilenmesi gereken yollar da bulunuyor. Belediye'nin bu yollarda asfalt çalışmasına henüz başlamadan Gelendost Belediyesi sınırları içerisindeki bir yolda sıcak asfalt çalışması yapması dikkat çekiyor.

Demokrat