Fakat artık Eğirdir yolu aşkı bitiyor. Müjdeyi Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu verdi. Çobanoğlu, Isparta-Eğirdir arası duble yol çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını söyledi. 

Isparta ile Eğirdir arasında ki duble yol çalışması uzun yıllardır devam ediyor. Kısım kısım yapılan ve bir türlü bitmeyen 38 kilometrelik yol, aşıklara dahi esin kaynağı olmuş, düğün yapan çiftler gelin arabalarının arkasına ‘Aşkımız Eğirdir yolu gibi hiç bitmesin’ şeklinde yazılar yazmıştı. İl Koordinasyon kurulunda 2018 yılı yatırımlarına ilişkin sunum Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu Eğirdir yolundaki çalışmalarının bu yıl eylül ayı sonu itibari ile tamamlanacağını söyledi. Aşıkların bundan sonraki süreçte yeni bir benzetme bulması gerekecek gibi duruyor.  Öte yandan İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir Eğirdir yolunda  Isparta Terörle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı (40. Piyade alayı) önünden itibaren Aliköy kavşağına kadar yolun tek tarafının hiçbir çalışma olmamasına rağmen kapalı olmasının nedenini sordu. 

KARAYOLLARI 11 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı. Çobanoğlu Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünün Isparta il sınırlarında 11 adet proje üzerinde çalışma yürüttüğünü söyleyerek, projelerin toplam tutarının 652 milyon 263 bin TL olduğunu, önceki yılar harcamasının 145 milyon 727 bin TL, 2018 yılı ödeneğinin ise 107 milyon 136 bin TL olduğunu söyledi. 2018 yılı ödeneğinin tamamının harcandığını söyleyen Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, yıl sonunakadar 240 milyon TL harcama yapacaklarını belirterek yapılan çalışmalarla ilgili gelinen durumla ilgili de bilgi verdi. 

DOSTLUK YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Karayolları 13. Bölge Müdürü Çobanoğlu Isparta Burdur Dostluk yolu ile ilgili çalışmalara başlandığını söyleyerek “Dereboğaz’ı yolumuzda Ağlasun ayrımdan sonraki 2 km’lik alan dahil 19 km’lik kısımda çalışmalarımız devam ediyor bu sene onu da bitireceğiz. Geri kalan kısımla ilgili de ihale süreci Genel Müdürlüğümüzde devam ediyor. İhalesini yaptığımız Isparta-Burdur Dostluk yolunun çalışmalarına başladık. Yolda üç köprülü kavşak ve bir tane 200 mt uzunluğunda viyadük bulunuyor” dedi. 

‘SİZ MÜDÜR BEN BAŞKAN DEĞİLDİM BU YOL ÇALIŞMASI VARDI’

Toplantıda konuşan Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem “Eğirdir yolu için 186 milyon 184 bin TL para harcanmış. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım, o yol çalışması 10 yıldır var. Hatta 10 yılda öncesi var. Artık düğün arabalarını arkasına dahi ‘Aşkımız Eğirdir yolu gibi olsun’ diye yazılıyor. 20 yıldır 35 km’lik bu yol çalışması devam ediyor. Siz bölge müdürü değildiniz, ben belediye başkanı değildim bu yol çalışması devam ediyordu. Benim belediye başkanlığım, sizin bölge müdürlüğünüz bitecek bu yol bitmiyor” diye konuştu. 

YOL YAPIMININ TEKNİK YÖNLERİ VAR

Belediye Başkanı Erdem’e cevap veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Çobanoğlu ise “Eğirdir yolu daha önce tek yoldu, ardından çift yola çevrildi. Bunun kamulaştırma çalışmaları oluyor, BSK kaplama için önce asfalt kaplama yapmanız gerekiyor. 2009 yılında başlayan çift yola çevrilme çalışması 2014 yılında tamamlandı. Yani yol yapımının teknik bir yönü ve bunun için hazırlık süreçleri bunları bilmeden eleştiri yapılıyor. Eğirdir yolu şehir geçişi, peyzajı ile birlikte bu yıl tamamlanacak. Eğirdir Kaymakamımız bu konuda her türlü yardımı yaptı” şekilde konuştu. 

EĞİRDİR YOLUNUN AŞKI EYLÜL SONUNDA BİTECEK

Eğirdir yolundaki çalışmalarda sona gelindiğini bildiren Çobanoğlu “Isparta’da devam eden projelerimizden Isparta-Eğirdir arası yol çalışmamız var. Bu sene Eylül ayı sonu itibari ile Eğirdir projesinin tamamını bitireceğiz. Ayrıca Gelendost’a kadar sıcak karışımlı asfaltla kaplamış olacağız. Bazı konularda şikayet ediliyor ama iyi şeylerden bahsedilmiyor. Şuan Isparta Türkiye’de en fazla sıcak karışımlı yol yatırımı alan beş il arasında yer alıyor” dedi.