MHP İl Başkanı Isa Yalçın, AK Parti'ye katıldığı gün 'MHP yerinde sayıyor' diyen türkücü Başkal'a tepki gösterdi. Yalçın, "Yerinde sayan bizim partimiz ve ülkücü camia değil, kendisidir. Zaten bu da halinden belli olmuyor mu? dedi.

TÜRKÜCÜ BAŞKAL'DAN ŞAŞIRTAN TERCİH...

Uzun yıllar ülkücü camiada ve MHP'de bulunan, ancak geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Başkanlığına giderek II Başkanı Osman Zabun'un huzurunda 'Üyelik Belgesi'ni doldurarak imzalayıp resmen Ak Parti'ye geçen Türk Halk Müziği Sanatçısı Başkal'ın açıklamaları MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ı kızdırdı.
 
"ARTIK AYNI YERDE SAYMANIN ANLAMI YOK"

Bilindiği gibi, geçtiğimiz gün Sanatçı Başkal, Ak Parti'ye geçerken basına yaptığı açıklamada; "Artık aynı yerde saymanın anlamı yok. Gönlüm Ak Parti ile olduğu için üye oldum" ifadelerini kullanmıştı. 

YALÇIN; "ÜLKÜCÜ CAMİA VE MHP'Yİ AĞZINA ALMASIN"

Her partilinin istediği zaman başka bir partiye geçebileceğinin altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, Sanatçı Başkal'ın MHP'den Ak Parti'ye geçişini değerlendirdi. Başkan Yalçın; "Bu Başkal'ın kendi kişisel tercihidir. Buna bir şey dememiz mümkün değildir. Ancak, biz gerek ülkücü camia olarak gerek MHP olarak bundan sonra sayın Başkal'ın geçmişinden bahsederken ülkücü camia ile partimizi ağzına almamasını isteriz.

"BİZ ASLA YERİMİZDE SAYMIYORUZ"

Kendisinin AKP'ye geçmesi kendi tercihidir. Buraya kadar saygı duyduğumuz bir konudur. Ancak, AKP'ye geçerken sarf ettiği sözler kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü, gerek ülkücü camia gerek partimiz MHP asla yerinde saymayan bir partidir. Bizler, her zaman ileriye bakan kişileriz. Sayın Başkal, 'artık yerinde saymanın anlamı yok' derken bence bizden çok kendisini kastetmiş. Çünkü, asıl yerinde sayan biz değil kendisidir. Diğer konu, gönlünün AKP'ye geçmiş olması bizi ilgilendirmez.

"ARKADAŞLARI YÜKSELİRKEN, BAŞKAL YERİNDE SAYIYOR"

Bilindiği gibi sayın Başkal bir sanatçıdır. Ancak, tüm Isparta kamuoyunun da takip ettiği gibi yıllardır yerinde sayan bir sanatçıdır. Arkadaşları albümler çıkarıp bir yerlere yükselirken, sayın Başkal hala bulunduğu yerde saymaktadır. Bu noktada, sayın Başkal'ın durumunu Isparta kamuoyu benden daha iyi bilmektedir" dedi.

"ZATEN KENDİSİ UZAKLAŞTIRILMIŞTI"

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP'ye geçen Sanatçı Başkal'ın zaten bir yıl önce Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından uzaklaştırma aldığını, dolayısıyla gerek ülkücü camiası ile gerek MHP ile alakasının kalmadığını sözlerine ekledi.

Demokrat