AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine 2 gün kala heyecan zirveye ulaştı. AK Parti’de mevcut milletvekillerinin dışında 38 kişi adaylık için vize bekliyor.

Seçilme yaşını 18’e düşüren AK Parti, 27.dönem için çok sayıda gencin başvurusu ile karşılaştı. Isparta’da da 19 yaşında bir bayan aday adayı bulunuyor. Yalvaçlı esnaf çocuğu İsmahan Göde, AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Egazetem.net’e özel röportaj veren İsmahan Göde, hayatta en çok yapmak istediği şeyin askere gitmek olduğunu söyledi. Erkeklerin gittiği gibi er olarak askerlik yapmak istediğini belirten Göde, son çare olarak astsubay veya subay olmayı hedeflediğini ifade etti.

1999 Yalvaç Körküler Köyü doğumlu olduğunu anlatan Milletvekili Aday Adayı İsmahan Göde, şöyle devam etti:

“1999 Yalvaç doğumluyum. İlköğrenimimi Körküler’de okudum. 2017 yılında Sağlık Meslek Lisesi hemşire mezunu oldum. Şu an üniversiteye hazırlanıyorum. İş deneyimim hiç olmadı. Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdim, üniversiteye hazırlanıyorum.

HEMŞİRELİK YA DA ASKERLİK

Tekrar hemşirelik istiyorum. Sağlık ve askeriye şu hayatta istediğim en çok şeylerden ikisi. İnsanlarla uğraşmak, onlara hizmet vermek çok hoşuma gidiyor. Değişik bir duygu. Ben askere gitmeyi çok istiyorum. Bir bayan olarak değişik bir durum ama ben asker olmak istiyorum. Zorlukları ne olursa olsun yapmak istiyorum. Hemşirelik olmazsa astsubaylık veya subay olmak istiyorum.

ADAYLIK BAŞVURUSUNDA

BULUNAN BİR GENÇTEN ETKİLENDİM

18 yaşındakilere seçilme hakkı verildi. Ankara’da lise 3 öğrencisinin AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığını gördüm. Haberlerde bunu görünce etkilendim. Ama ailemin desteği çok önemli. Ailemin desteği büyük oldu. Ben doğma büyüme Yalvaçlıyım. Gençleri temsilen birilerinin siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. Gençleri temsilen gençlerin siyaset yapması gerektiğini düşünüyorum.

DOĞRU BİLDİKLERİ YANLIŞLAR VAR

Siyasette hep orta yaşlılar ve ileri yaşlılar var. Gençler çok az. Gençlerde AK Parti’ye karşı olumsuz bir algı var. Doğru bildikleri aslında yanlış. Genç olacak ve onlara örnek olması gerekiyor. ‘Doğru yol burası, biz de buradan gitmeliyiz’ dedirtmek gerekiyor. Gençlere örnek olacak genç siyasetçiler olmalı.

GENÇLERİN TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYORUM

Ben eğer aday olursam gençler üzerinden seçmenlere mesaj vermek istiyorum. Türkiye nüfusunun 13 milyonu gençler oluşturuyor. Bu genç nüfus maalesef ülke siyasetine, dünya gelişmelerine duyarsız. Bu duyarlılığı artırmak gerekiyor. Onlara örnek bir yol açmak istiyorum. AK Parti’nin en az oy aldığı kesim gençler.  En son seçimde 18-30 yaş arası dilimde gençler yüzde 39’luk bir dilim. Bunu yüzde 50’nin üzerine çıkarmamız gerekiyor.

HÜKÜMET GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞIYOR

Gençlerin doğru bildikleri aslında yanlış. Geçmiş Türkiye’yi bilmiyorlar. Geçmişi bilseler, doğruları bilirler. Eskiden üniversite yurtları daha kalabalıktı. Daha konforlu hale getirildi. Daha iyi şeyler yapılıyor. Hükümetin yaptığı her şey aslında gençlere yönelik.

MHP’Lİ BİR AİLENİN ÇOCUĞU

Ailem önceden MHP’liydi. 2002’de AK Parti kuruldu. Ailem 2004’de AK Parti’ye geçti. Amcam MHP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Babam okul kantini çalıştırıyor, annem işçi.

KÖYDEN KENTE GÖÇ ÖNLENMELİ

En önemli sorun göç. İlçelerden kent merkezine göçülüyor. Genelde göç edenler gençlerimiz. Tarımla uğraşmak istemiyorlar, kolay iş istiyorlar. Ben Yalvaçlıyım. Yalvaç bir ilçe. İstihdam ortamları artırılabilir. Tarımı seven insanlar da desteklenmeli. Tarım daha da geliştirilebilir. Kırsaldan şehre göç büyük bir sorun, çözümlenmelidir.

GENÇ ADAYIM HEYECANLIYIM

Milletvekilliği çok büyük bir şey. AK Parti’den aday adayıyım. Yaşım çok genç. Ve Isparta’da genç olarak bir ilkim. Bunun heyecanını yaşıyorum.

KÖTÜ BİR ANI

Benim amcamın kızı var. Aşırı zeki bir insan. O zamanlar başörtüsü yasaktı. Cumhurbaşkanımız sayesinde başörtüsü yasağı kalktı. O zeki olduğu için çok iyi yerler kazandı. ‘Başörtüsünü çıkarırsan okursun’ dediler. O başörtüsünü çıkarmadı okuyamadı. Şu an küçük bir dükkanda terzilik yapıyor. İnsanların önünün kapatılmaması gerekiyor.”