Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içinde yapılacak bin kişilik yurdun yer tahsisiyle ilgili günah keçisi ilan edilen üniversite yönetiminin, KYK’nın her talebine olumlu yanıt verdiği ortaya çıktı
 
70 DÖNÜM YER GÖSTERİLDİ 
SDÜ yönetiminin, daha önce batı kampüsünde tahsis edilen 38 bin metrekarelik alana ilave olarak Doğu Kampüsü’nde de kamulaştırması tamamlanmış 70 bin metrekare araziyi vermeye hazır olduğu öğrenildi. Yani KYK isterse hem batı hem doğu kampüsünde yurt yapabilecek. 
   
Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün SDÜ kampüsü içinde yapmak istediği bin kişilik yurt projesiyle ilgili yer tahsisi konusunda, SDÜ’nün KYK’dan gelen her talebe olumlu yanıt verdiği ortaya çıktı.   
 
Gazeteniz Express, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın  Isparta ziyaretinde, bin kişilik yurt yapımı konusunda SDÜ yönetimi eleştiren açıklamalarından sonra, konuyu bir de SDÜ yetkililerine sordu.
 
SDÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İsmail Ürekli, KYK’nın yer konusundaki taleplerine hiçbir zaman olumsuz yanıt verilmediğini söyledi.
 
Bu konuda KYK ile yapılan yazışma sürecini anlatan Ürekli, “25 Ocak 2011 tarihinde  KYK Isparta Yurt Müdürlüğü batı yerleşkesinde bizden 35 bin metrekarelik bir alandan bir kısım yer tahsisi talep etti.  7 Şubat 2011 tarihinde SDÜ yönetimi doğu yerleşkesinde Teknokent karşısında Öğrenci Köyü olarak adlandırılan yerin uygun olduğunu bildirdi.
 
Bunun üzerine KYK, 3 Mart 2011 tarihinde bize yazı yazdı ve oradan yer talebinde bulundu. Biz de 4 Nisan 2011 tarihinde buranın üniversite kamulaştırma alanı içinde bir yer olduğunu ancak kamulaştırma ödeneği olmadığı için buranın kamulaştırılmasının yapılması kaydıyla yapılacak protokol doğrultusunda KYK’ya devredebileceğimizi  yazılı olarak bildirdik. Bu tarihten itibaren de bize yazılı bir geri dönüş olmadı. Burada sözlü olarak yaptığımız görüşmelerde bize şifaen KYK yönetimi yurttaki kampüs bütünlüğün sağlanması için batı kampüsünde mümkünse mevcut yurt kampüsü içinde yer gösterilmesi söylendi” dedi.  
 
13 BİN METREKARE TALEBİNE DE ONAY VERİLDİ
23 Kasım 2011 tarihinde KYK’nın  bin kişilik yurt için 25 bin metrekarelik yer talebinde bulunduğunu belirten Ürekli,  açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
 “Biz de 12 Ocak 2012 tarihinde yönetim kurulu kararıyla batı kampüsünde  KYK yanında 25 bin 97 metrekare araziyi tahsis ettik ve bunu üst yazıyla bildirdik. Bu arazinin tapusu Milli Emlak Müdürlüğü’ne aitti. KYK, Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvurdu ve tahsis edilen alanın kendilerine verilmesini talep ettiler ve tahsis yapıldı.  2 Ekim 2012 tarihinde KYK Genel Müdürlüğü tahsis edilen yerde enerji nakil hattı geçtiğini belirterek 30 bin metrekarelik yeni bir yer tahsisi istedi. Biz de 13 Kasım 2012 tarihinde KYK’ya yazı yazdık.
 
 Biz de 7 parselin toplamı 29 bin 140 metrekare olan bir yer vardı. Bir kısmını kamulaştırdık. Kamulaştıramadığımız yer de vardı. Kamulaştırma ödeneği sorunumuz çözülürse burayı tahsis edebiliriz dedik. Varsa başka öneri sunmalarını da istedik. 18 Şubat 2013 tarihinde KYK tekrar yazı yazdı. 25 bin metrekare tahsis edilen yerin yanında 13 bin 200 metrekarelik bir yerin tahsis edilmesini istedi. Üniversite yönetimi bu tahsis talebine de onay verdi. Toplam 38 bin metrekarelik alan tahsis edilmiş oldu. KYK’nın yetkileri geldi.
 
Yer incelendi. O hat deplase edilirse ne kadar masraf olur TEDAŞ’tan çıkarıldı. En son 30 Ekim de Isparta Yurt Müdürlüğü bize yazı yazdı.  Tahsis ettiğiniz yerin  üzerinde bin kişilik yurt inşasına başlanacağından ötürü öğrenciler için geçiş yolu verilmesi istendi. Yani buradaki Yurt Müdürlüğü de yurt yapılacağını bize bildirdi. Bu arada Rektör Hocamız, istiyorlarsa doğu kampüsünden yer verilebileceğini sözlü olarak dile getirmişti. Ancak bütünlük açısından buna olumlu bakılmamıştı. 
 
SORUNSUZ 70 DÖNÜM YER GÖSTERİLDİ 
En son Sayın Bakan  geldiğinde Rektör Yardımcımız, Genel Müdürlük yetkilileriyle görüştü. Biz Doğu Kampüsünde, Teknokent alanı yanında kamulaştırdığımız, altyapısı olan elektriği, suyu kanalizasyonu olan 70 bin metrekarelik alanı önerdik ve yer verebileceğimizi söyledik. Buradaki Yurt Müdürümüze yeri gösterildi. Kendisi yeri uygun gördü. Şimdi bu yerle  ilgili Genel Müdürlükten talep yazısı bekliyoruz. Talep yazısı geldiği gün yönetim kurulu kararı alınacak ve hiçbir sorunu olmayan bu yer, 38 bin metrekarelik alan da  dahil olarak tahsis edilecek.
 
Yani iki yer tahsis edilmiş olacak. İstediklere  yere KYK, yurt yapabilecek. Bu konuda mutabakat sağlandı. Biz daha önce de yer gösterdik ama kamulaştıramadığımız alanlar vardı. Kamulaştırılan yerler KYK’nın istediği büyüklükte değildi. 2008 yılından bu yana kamulaştırma ödeneği de gelmiyor. KYK yetkilileri de kamulaştırmaya yönelik ödenek ayıramadıklarını sözlü olarak belirttiler. Bu nedenle aramızda  bir uyumsuzluk yok. SDÜ yönetimi her konuda, KYK’ya  yardımcı oldu. Şimdi KYK  isterse iki yere de yurt yapılabilecek”