Isparta'nın Atabey İlçesi'nde Meydana Gelen 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Paniğe Yol Açarken, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Şahin, Depremin Şiddetli Hissedilmesinin Yüzeye Yakın Olmasından Kaynaklandığını Belirtti.

Orta büyüklükteki depremi münferit bir deprem olarak nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Şakir Şahin, "Merkez üssü Isparta'nın Atabey İlçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem artçı değil. Depremin çok hissedilmesi yeryüzüne 5 kilometre uzaklıkta, yani yere yakın bir yerde meydana gelmesinden kaynaklandı. Deprem, Eğirdir Gölü'nü çevreleyen lokal fay hatlarının hareket geçmesi sonucu meydana geldi. Yaşanan bu depremi Burdur, Afyonkarahisar'ın Dinar ve Sandıklı ilçeleri hissetti. Vatandaşlarımızın korkmaması gerekiyor" dedi.

Isparta'da en son 19 Ekim 2005 tarihinde 3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

----------------------------------------------------------------------------

Atabey İlçesi Richter Ölçeğine Göre 4.2 Büyüklüğündeki Depremle Sallandı. Deprem Can ve Mal Kaybına Yolaçmadı.
Atabey İlçesi Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem can ve mal kaybına yolaçmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 15.06'da meydana gelen ve 20 saniye süren depremin merkez üssünü Atabey İlçesi olarak belirledi. Deprem Atabey'in yanı sıra Isparta merkez ve ilçeleri ile Burdur ve Ağlasun ilçesinde de hissedildi.

Paniğe kapılarak dışarı çıkan vatandaşlar uzun süre evlerine girmedi. Yetkililer, depremin herhangi bir can ve mal kaybına yolaçmadığını, araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

ATABEY (Isparta), (DHA) (Doğan Haber Ajansı)