Özel Atanur Göz hastanesi, O Cihazı Getirdi Artık Gözlüğe Bağlı Yaşam Sona Eriyor.
Özel Atanur Göz Hastanesi, büyük bir yatırım yaptı, ‘göz çizme’ diye bilinen Excimer Lazer’in son teknolojisini Isparta’ya getirdi. 18 ile 60 yaş arasında gözlüksüz ve lenssiz yaşam artık mümkün. Hem de 1 dakikalık bir operasyon ile…
GEÇ BİLE KALDIK ISPARTA, BU YATIRIMA LAYIK BİR ŞEHİR
Özel Atanur Göz Hastanesi Kurucularından Uz. Dr. Atilla Veli Kuşçu, “Excimer Lazer kesinlikle büyük bir ihtiyaç ve yatırımdır. Hastanemizde göz hastalıklarının her alanında hizmetimiz mevcuttur. Bunların yanında gözlük kullanan, kontak lens kullanarak hayatını bu şekilde devam ettiren hastalara yönelik ciddi bir yatırım olduğunu düşünüyoruz” dedi.
11 yıldır Isparta’ya göz sağlığı alanında hizmet veren ve il dışına gitmek zorunda kalan hastalar için çare olan Özel Atanur, bölgesel gücüne güç katacak bir yatırıma imza attı. ‘Göz çizme’ olarak bilinen Excimer Lazer cihazının son teknolojisi Isparta’ya getirildi. 18-60 yaş aralığındaki gözlük ve lens kullanan hastalar için 1 dakikalık operasyon ile kesin çözüm mümkün.
Özel Atanur Göz Hastanesi Kurucularından Uzm. Dr. Atilla Veli Kuşçu, Excimer Lazer cihazını anlattı, Isparta için gerekliliğine dikkat çekti. Kuşçu, şu açıklamalarda bulundu:
HASTALARIMIZDAN CİDDİ TALEP VARDI
Excimer Lazer kesinlikle büyük bir ihtiyaç ve yatırımdır. Hastanemizde göz hastalıklarının her alanında hizmetimiz mevcuttur. Bunların yanında gözlük kullanan, kontak lens kullanarak hayatını bu şekilde devam ettiren hastalara yönelik ciddi bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Zaten bu konuda hastalarımızdan büyük bir talep geliyordu. 
HASTALAR İL DIŞINA GİDİYORDU
Şuana kadar Isparta’da böyle bir uygulama alanının olmaması hastalarımızı il dışına yönlendiriyordu. Ya da hasta Isparta’da böyle bir uygulama olmamasından dolayı kendisi gidiyordu. Bu hasta açısından da bir handikaptı. Çünkü göze sadece lazer yaptırmak yetmiyor. Bunların yıllar boyu takip edilmesi gerekiyor. Sürekli düzenli olması gerekiyor. Bunu il dışında yaptırmak hastalar için çok zor oluyor. Hastalardan bize ‘niye böyle bir yatırım yapmıyorsunuz’ diye serzenişler geliyordu. Neticede böyle bir yatırımın yapılması Isparta halkı ve bizim için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Bizde artık gelen hastaların bu tür ihtiyaçlarını giderebildiğimiz için ve hastalara yardımcı olabildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. 
TEKNOLOJİ HARİKASI BİR CİHAZ GETİRDİK
Belki bu yatırım için 11 yıl bekledik. Biraz gecikti. Bu süreç boyunca teknolojinin ilerlemesini de yakından takip ettik. Isparta’ya gelen bu cihazımız gerçekten teknoloji harikası. Günümüz modern lazer ihtiyaçlarını giderecek kapasitede ve daha sonra geliştirilebilecek bir cihaz. Bu yatırımı yaptıktan sonra halkımızdan ciddi bir talep geldi. Daha tam olarak Atanur Göz Hastanesi’nde bu işlemin yapıldığını tam lanse edemedik ama yakında tüm Isparta halkı bu işten haberdar olacak. 
18-60 YAŞ ARASINDA UYGULANABİLİYOR
Bu Excimer Lazer dediğimiz gözlükten kurtulma olayı 18 yaşından sonra yapılabiliyor. Çünkü miyop olsun, hipermetrop olsun, astigmat olsun bu tür görme kusurlarının tam olarak oturması gerekiyor. İnsanların 18 yaşına kadar fiziksel gelişimleri devam ettiği için göz küresinin de büyümesi devam ediyor. Buna bağlı olarak numara değişiklikleri olabiliyor. Fakat yüzde 90’dan fazlası 18 yaşından sonra bedensel gelişmelerinin durmasıyla gözlük numarası da duruyor. Fakat bunu teyit etmemiz gerekiyor. 18 yaşından sonra 6 aylık 1 yıllık takiplerle gözlük numarasının sabitleştiğine kanaat getirirsek 18 yaşından sonra uygulayabiliyoruz. Bu işlem 60 yaşına kadar yapılabilir. 
HER HASTAYA LAZER TEDAVİSİ OLMAZ
Hasta bize Excimer Lazer talebiyle geldiği zaman önce bir poliklinik muayenesinin yapılması gerekiyor. Hastalık geçmişinin alınması gerekiyor. Yapılan muayeneler sonucunda hastanın eğer gözlük numarası stabilleştiyse ve bazı uyguladığımız testler var bunları geçtiyse lazere alıyoruz. Çünkü her hastaya lazer tedavisi olmaz. Lazerin uygulanması yaklaşık 10 dakika sürüyor. Zaten lazeri direk uygulama süresi 1 dakika altındadır. Hasta hemen taburcu oluyor. Bu tür işlemleri ayakta yapıyoruz. Hasta yatılı tedavi almıyor. 
ISPARTA BU HİZMETİ HAKEDİYOR

Hastanemizin verdiği poliklinik hizmeti, yapılan cerrahi işlemler yüzdeye vuracak olursanız Isparta, Burdur, Afyon’un ilçeleri, Antalya gibi çevre illerden gelen hastalarımız var. Kaliteli hizmet verdiğiniz zaman Türkiye’nin her yerinden insanlar gelebiliyor. Şehrimizde çok büyük bir potansiyel var. Bunları düşündüğümüz zaman Excimer Lazer geç bile kalınmış bir yatırımdır” diye konuştu.