Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 83. yıldönümü bugün coşku içerisinde kutlanacak. 

Bilindiği gibi Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde kısa süreli de olsa İlimizi ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulunmuş ve öğle yemeğini Isparta’da yedikten sonra İlimizden ayrılmışlardı.
Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle 6 Mart Çarşamba günü yani bugün çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda bugün saat 10.00 da EML önünde yerlerini almış olacaklar. 
 
Saat 10.15’te Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayarak Ata’ya saygı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ata’ya saygı yürüyüşüne Mülki, Askeri,  Adli Erkan, Üniversite mensupları, Siyasi Parti, Oda, Birlik, Dernek, Vakıf temsilcileri ve diğer meslek teşekkülleri ile halk ve öğrenci grupları katılacak. Yürüyüş korteji  Teknik Lisesi önünden hareket ederek 6 Mart Atatürk Caddesini takiben Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Alanına gelecekler. 
 
Burada Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak ve saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşımız söylenecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasından sonra ödül törenine geçilecek ve halk oyunları gösterileri sunulacak. 
Öte yandan; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 4- 8 Mart 2013 tarihleri arasında Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde Atatürk ile ilgili bir kitap sergisi açılacak. İl Kültür ve Turim Müdürlüğü konferans salonunda günün anlam ve önemini içeren bir konferans düzenlenecek.