CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 6 Mart tarihini, Atatürk'ün gelişi dolayısıyla Isparta'nın mutlu günlerinden biri olarak gördüklerini bildirdi.
 
Şenol, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 83. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ispartalıların, Atatürk'ün Anadolu'da başlattığı milli mücadeleye canı ve malıyla tam destek verdiğini belirtti. Isparta'da Milli Mücadele döneminde 871 şehit verildiğini hatırlatan Şenol, Atatürk'ün 6 Mart 1930'ta, Prof. Dr. Afet İnan, dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, Ordu Müfettişi Fahreddin Altay ile Eğirdir'e ulaştığını kaydetti.
 
Büyük Önder'in Eğirdir Gölü ve Can Ada'yı çok beğendiğini vurgulayan Vedat Şenol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Bunun karşısında daha sonra Can Ada'nın tapusu, Belediye Meclis kararıyla Atatürk'e verilmiştir. Atatürk, 6 Mart 1930 günü geldiği Isparta'da coşkulu şekilde karşılanmıştır. Bugünkü Atatürk Bulvarı'ndan yürüyerek doğruca Tümen Komutanlığı'na gelen Atatürk, buradan Valiliği ziyaret ederek, çeşitli heyetleri kabul etmiş ve dertlerini dinlemiştir. Heyetlerin dilekleri arasında, Isparta'nın İzmir, Denizli, Afyonkarahisar demiryolu şebekesine bir an önce bağlanması sık sık dile getiriliyordu. Atatürk, daha önce söz verdiği gibi, o gün öğle yemeğini Ispartalılarla birlikte yiyerek, Isparta'nın sorunlarını dinlemeye devam etmiştir. Yemekten sonra Atatürk, saat 13.00'te Burdur'a gitmek üzere Isparta'dan ayrılmıştır. 6 Mart gününü, Atatürk'ün gelişi dolayısıyla Isparta'nın mutlu günlerinden biri olarak görüyoruz."