Belediye ve Özel İdareleri Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR – SEN) Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş, Zabıtaların belediyelerin halka açılan kapısı olduğunu belirterek; “Bu teşkilatımız şehir hayatını düzenlemeden halk sağlığına kadar son derece önemli görevler ifade etmektedirler” dedi.
 
BEM BİR – SEN BAŞKANI
ATEŞ’TEN KUTLAMA MESAJI
Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan Zabıta Teşkilatı 194. Yılını kutluyor. Bu doğrultuda, her yıl 1 – 7 Eylül tarihleri arasında ‘Zabıta Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
BAŞKAN ATEŞ “ZABITALAR, BELEDİYELERİN
HALKA AÇILAN KAPISIDIR”
Bu doğrultuda; kısa adı BEM BİR – SEN olan Belediye ve Özel İdareleri Çalışanları Birliği Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş, Zabıta Teşkilatı’nın 194. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ahmet Ateş mesajında; “Bu yıl Zabıta Teşkilatımızın 194. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz.
“SON DERECE ÖNEMLİ BİR
GÖREVİ İFA EDİYORLAR”
Bilindiği gibi Zabıtalar; şehir hayatını düzenlemede ve halk sağlığını korumada önemli görev üstlenmektedirler. Zabıta, modern şehir hayatının olmazsa olmazıdır. Zabıta’nın, kontrol ve denetimlerle insan sağlığına sunduğu katkının yanısıra şehir hayatını düzenlemede önemli bir rol üstlendiği bir gerçektir. Şehrin birçok açıdan daha yaşanabilir bir hal almasında en önemli yük zabıta teşkilatının omuzlarındadır. Bu görevi yürüten arkadaşlarımız, şehrin düzeni ve sağlığı açısından önemli bir vazife yürütürken aynı zamanda belediyelerimizin gören gözü, duyan kulağı, tutan eli, halka açılan kapısı hatta vitrini mesafesindedir” dedi.
“ZABITALARIN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN YÜRÜTÜLEN
ÇALIŞMAMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”
BEM BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Ateş, açıklamasının devamında sendika olarak bu zamana kadar zabıtalar için birçok kazanımlar sağladıklarının altını çizerek; “Sendika olarak zabıta hakları için mücadele vermeye devam etmekteyiz. Bu çalışmalar sonucunda zabıtaların 5’lik dereceden 3’lük dereceye düşmesiyle birçok hak elde edilmiştir. Bundan sonraki aşamada zabıtalara da yıpranma payı hakkı verilmesi ve 3600 ek göstergeye dahil edilmesi gibi konularda çaba sarfedeceğiz.
“ZABITA HAFTASI
KUTLU OLSUN…”
Bu vesile ile BEM BİR – SEN Isparta Şubesi olarak; Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş yıldönümü ve tüm Zabıta arkadaşlarımın haftasını en içten dileklerimle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.