ATIK POŞET VE PLASTİKTEN LEVHA ÜRETTİLER  

Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Lisesi öğrencileri tarafından atık poşet ve plastikler yardımıyla mobilya sektöründe kullanılan sunta üretimi yapıldı.

Proje sorumlusu ve sınıf öğretmeni Mahmut Çopuroğlu, proje yarışmaları kapsamında her öğrencinin bu yönde fikir geliştirdiğini belirterek, Ömer Atasoy isimli öğrencinin atık poşet ve plastikleri kullanarak sunta üretimini gerçekleştirdiğini açıkladı.

 Proje çalışması hakkında bilgi veren Çopuroğlu, topladıkları atık poşetleri ve plastikleri SDÜ Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Laboratuvarında öğüttüklerini, daha sonra odun tozları olarak adlandırılan MDF tozları ile karıştırdıklarını söyledi. Karışıma sıcak pres uygulayarak kompozit levha elde ettiklerini belirten Çopuroğlu, en iyi karışımın yüzde 20 MDF tozu ve yüzde 80 ile atık poşet - plastik olduğunu kaydetti.

Üretilen levhanın mobilya sektöründe her alanda kullanılabileceğini ve hatta mutfak tezgahlarında ıslak zeminlerde de yer alabileceğini belirten Çopuroğlu, karışımda kullanılan poşet miktarı arttıkça levhanın da dayanıklılık oranının arttığını belirtti.

Ayrıca Çopuroğlu, çevreye önemli ölçüde zarar veren poşet atıklarının bu yöntem ile ekonomiye de kazandırılabileceğini söyleyerek, projenin daha da büyütülebileceğini office 2021 pro satin al belirtti.

Öğrenci Ömer Atasoy da, kendi projesi hakkında bilgi vererek, normal sunta üretiminde talaşları karıştırmak için farklı maddeler kullanıldığını, kendi projesinde ise atık poşet ve plastiklerin değerlendirildiğini savundu. Proje ile çevrenin kirlenmesinin önlemesine önemli katkıda bulunduklarını söyleyen Atasoy, bu yönde çalışmalar yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Özel Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çiftçi ise bu projenin Fatih Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen yarışmada birinci olarak altın madalya kazandıklarını söyledi.