Isparta İl Genel Meclisi, eski il özel idare binasına uygulanacak projeyi halka soracak. İl Genel Meclisi bunun için anket çalışması başlattı.
İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, bina önünde yaptığı açıklamada, şehrin merkezinde atıl vaziyette bulunan binanın otel olması yönünde bir fikrin ortaya atıldığını kaydetti. Ancak ortak akıl ile hareket etmek istediklerini söyleyen Zabun, binanın ne olması yönünde vatandaşın da görüşünü almak istediklerini ve bu doğrultuda anket çalışması başlattıklarını belirtti.
Anketin 5 bin kişi üzerinde yapılacağını aktaran Zabun, binanın otel, iş merkezi, ofis rezidans, kamu binası, otopark veya bir başka amaçla kullanılması gerektiği ile ilgili soruların yer alacağını bildirdi. Anketten çıkacak sonuca göre binaya uygulanacak projenin belirleneceğini anlatan Zabun, ''Binanın kaderinin biran önce belirlenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda ortak bir akla başvurmak istedik ve anket çalışması yaptık. Umarım verimli bir sonuç elde ederiz'' diye konuştu.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir de, profesyonel bir çalışmayla binanın akıbetinin ne olacağının ortaya çıkacağını kaydetti. 25 Nisan tarihine kadar tüm sonuçları toplayarak bir açıklama yapacaklarını dile getiren Özdemir, ''Isparta'da ilk kez bir ortak akıl projesi uygulanıyor. Çıkacak karara da saygılıyız'' dedi.