Sahte kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 30'a yükseldi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin 6 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından sahte kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen örgüte yönelik operasyon kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

Antalya, Ankara, İzmir, Samsun, Çankırı, Gaziantep, Mersin ve Diyarbakır'daki 22 adreste gözaltına alınan zanlıların sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Liderliğini K.D'nin (41) yaptığı örgütün başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirip sahte kredi kartlarına yükleyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Zanlıların ATM'lerin üst bölümüne kredi kartı bilgilerini kopyalamaya yarayan düzenek kurdukları ve yerleştirdikleri kamera sistemiyle de kartlara ait şifreleri ele geçirdikleri öne sürüldü. Örgüt üyelerinin özellikle yabancı turistleri kendilerine hedef seçtikleri, kredi kartı bilgilerini manyetik şeritli kartlara aktararak sahte kredi kartı yaptıkları, komisyon karşılığı anlaşmalı oldukları iş yerlerine ait POS cihazlarından herhangi bir hizmet ya da mal alımı olmaksızın çekim yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Örgütün, Interpol tarafından da aranan bilgisayar korsanı (hacker) Maxim Panferov ile internet aracılığıyla temasa geçip başkalarına ait kredi kartı bilgilerini satın aldığı, örgütün elinde çok sayıda kredi kartı bilgisinin yer aldığı tespit edildi. Zanlıların bu şekilde POS cihazlarından 6 ayda yaklaşık 1 milyon 350 bin lira çektiği bildirildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde aramalarda 6 dizüstü bilgisayar, 10 POS cihazı, 3 hard disk, 5 USB bellek, 22 manyetik şeritli kart, 157 beyaz renkli plastik kart, 1 sahte kimlik, 10 sahte kredi kartı, 19 sim kart, 5 dekont, çeşitli kişilere ait kimlik fotokopileri, ATM kart kopyalama düzeneği ve ATM'lere yerleştirilen gizle kamera ele geçirildi.

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma'', ''örgüte liderlik ve yöneticilik yapma ile üye olma'', ''örgüt faaliyetleri kapsamında banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması'' suçlamalarıyla gözaltına alınan örgüt lideri K.D. ile İ.Ü. (22), B.E. (31), S.G.G. (34), S.A, R.Ç. (34), S.B. (36), M.A.B. (44), T.T. (36), A.G. (48), M.A. (51), A.Ö. (36), M.U. (35), C.C. (61), İ.K. (38), A.T. (42), Ş.Y.Y. (39), E.S. (39), M.K. (35), D.Y. (36), M.Y. (25), M.A. (23), M.G. (41), U.A.M. (37), M.A. (26), A.O.Ç. (36), H.K. (40), M.S.K. (40), R.A. (43) ve F.G. (46) adlı kadının sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.