Dünya Eczacılar Federasyonu Avrupa Bölgesel Konferansı Ankara’da yapıldı.

Avrupalı Eczacılık Teşkilatlarını temsilen yaklaşık 200 yabancı ve ülkemizden tüm ecza odalarını temsilen 400 kişinin katılım sağladığı toplantıda Isparta 15. Bölge Eczacılar Odası Yönetimi tam kadro olarak hazır bulundu.

Geçen hafta Ankara Sheraton Otelde gerçekleştirilen toplantıda “Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta Geleceğe Doğru Hamle” teması kapsamında, Türkiye’deki ve Avrupa Birliğindeki eczacılığın sorunları konuşuldu, tartışıldı ve eczacılıkta gelecek vizyonu ortaya konuldu.

Toplantının Türkiye’de yapılıyor olmasının önemine dikkat çeken Isparta 15. Bölge Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saygın Garğın; “Özellikle Avrupa Birliği ile olan sıkıntılı ilişkilerimizin olduğu bir dönemde böyle önemli bir toplantının ülkemizde yapılması son derece önemlidir. Ayrıca Barış Pınarı Harekatı sürerken yapılması ayrı bir önem arz etmektedir. Bu başarı tamamen Türk Eczacılar Birliği nezdinde ülkemizin başarısıdır” diye konuştu.

AVRUPALI ECZACILARA GÜLSUYU HEDİYE EDİLDİ

Konferansta Isparta’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Başkan Garğın, Avrupa’dan gelen eczacılara gülsuyu hediye ettiklerini belirterek şöyle konuştu; “Avrupa Birliğinden gelen eczacılara ve yerli eczacılara şehrimizin sembolü olan gülsuyu takdim ettik.  Gülsuyu aynı zamanda eczacılık ve kozmetik sektöründe önemli yeri olan değerli bir ürün. Bu şekilde şehrimizin tanıtımına da katkıda bulunmuş olduk. Buradan bizlere gülsularını temin eden Gülbirlik Yönetimine de teşekkür etmek istiyorum” dedi. / İbrahim DEMİRAYAK