Isparta'nın kanalizasyon suyunun açıktan gitmesi hem Isparta'ya gelenleri rahatsız ediyordu hemde Sav Kasabalı vatandaşları yol güzergahlarında rahatsız ederken sağlıklarını da tehdit ediyordu.

O SORUN ARTIK KAPANDI

Açıktan giden atık suyun kapalı sisteme alınmasıyla yol güzerhanındaki koku sorunu tarih oldu. Koku sorununun çözümüne Sav Eski Belediye Başkanı Mustafa Avşar teşekkür etti.

Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

''KoKu…….….

Uzun yıllar Isparta siyasetini meşgul eden,siyasilerin ağzında pelesenk olan koku…

Yıllarca sav halkını töhmeti altın da bırakan koku...

Zaman zaman sav halkının başında eylem yaptığı koku…

Kazayla kokuya düşüp,enfeksiyon neticesin de bir vatandaşımızı hayattan alan koku…

Araç içerisinde o bölgeden geçerken, yabancı bir vatandaşın yanındaki vatandaştanmı veya kendinden mi kaynaklanan flatulans gazı çıkardığını zannederek yüz kızartan koku…

Gül kokulu Isparta mızı  N2,02,C2,H2,CH4 gazlarının kokularıyla karşılayan koku…

ve nihayet...

25/08/2020 de kasabamız yerleşim alanlarında geçen kanalın kapalı devre deşarj sisteminin bitirilmesiyle hamd olsun bitti.

2014 den itibaren koku sorununu çözmek çözdürmek için,tüm gayretimizi göstermek suretiyle bürokratik engelleri aşarak siyasi mekanizmaları çalıştırarak, 2019 şubatında Isparta belediyesiyle  sav belediyemiz birlikte ortak  protokol imzalayarak, bu günkü koku sorununun çözümü için adım attık.

Ve 2019 mart sonuna kadar projenin hemen hemen %50 si tamamlanmıştı. Tabi 2019 mart yerel seçimlerinden sonra yönetimler değişince,projeyi tamamlamak bizlere nasip olmadı.

Devlette devamlılık esastır ilkesiyle Isparta belediyesi, bu devam eden projeyi devam ettirerek Ispartalıyı, bizleri ve  kasaba halkını mutlu etmiştir.

lakin bundan önce bu proje sahiplerine emeği geçenlere isimlerini anmadan da olsa siyasilerin bir teşekkür edememesi, siyasetin karakterinde var olmasımıdır.

Önemli olan hizmetlerin yapılması bitirilmesi benim için daha önem arz etmektedir.

Bu vesile ile bu hizmetin yapılmasında emeği geçen, bu projenin asıl sahibi olan Yusuf Ziya Günaydın başkanıma şuanki Isparta belediye başkanı sayın Şükrü Başdeğirmen başkanıma,Isparta belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğüne ve ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ederim.''