SDÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’nde laparaskopik (kapalı) cerrahi ile böbrek nakli yapıldı. Hasan Demiralay isimli hastaya kızı, böbrek bağışladı.

‘YAŞAM VEREN HASTANE SDÜ’ sloganıyla hareket eden SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde bu hafta yapılan canlı vericili böbrek nakli ile organ nakline yeniden başlandı. 

Nakille ilgili bilgi veren böbrek nakli nefroloğu Prof.Dr. Barış Afşar, “Diyaliz dönemi başlamak üzere iken, kızı ile merkezimize başvuran hastamız Hasan Demiralay ve kızının tahlil ve tetkikleri yapıldı. Böbrek naklinin uygunluğu onaylandı. Sonrasında cerrahi ekibimiz devreye girdi” dedi.

Canlı vericiden yapılan böbrek nakli ile ilgili konuşan Böbrek Nakli Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. İhsan Yıldız, “Ekip arkadaşlarım Doç.Dr. Zafer Sabuncuoğlu ve Yrd.Doç.Dr. Yavuz Savaş Koca ile birlikte vericiden laparaskopik (kapalı) yöntemle aldığımız böbreği, alıcı hastamıza 2,5 saat süren bir operasyon ile naklettik, kızının babasına bağışladığı hayat çok değerli, alıcı ve vericimiz iyi durumda” diye konuştu.  

SDÜ Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül ise, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları olarak gelinen noktadan gurur duyduklarını belirterek, “Yapılan işlem kolay değil, ülke olarak zor bir süreçten geçerken biz de kurum olarak bundan etkilendik, 2 ay süre ile ara verdiğimiz nakil ameliyatlarına yeni başlayan öğretim üyeleri ile birlikte sorunsuz şekilde tekrar başladık. YAŞAM VEREN HASTANE SDÜ’ de yeni yaşamlar hayat bulmaya devam edecek’’ dedi.