Isparta Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Can Selçuk, tarım bağ-kur primlerine yapılan % 19.6’lık artışın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Tarım Bağ-Kur primlerine yapılan %19,6 artışın zor durumda olan üreticileri sıkıntıya sokacağını belirten Selçuk; “Böyle devam ederse tarım kesimi prim borçlarını ödeyemez hale gelecek. Yaşanan ekonomik koşullar ve kur artışından dolayı zor durumda olan çiftçilerimize yapılan prim artışı çok fazladır. 2019 yılında 764,96 TL olan Tarım Bağ-Kur primi yapılan %19,6 artışla 2020’de en düşük 913,80 lira olmuştur. Primi düzenli ödeyenler için % 5 puanlık indirim sağlanmakta. Ancak yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı düzenli prim ödeyen üreticilerimiz yok diyecek kadar azdır” dedi.

Yıllık enflasyona dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Can Selçuk; “Yıllık tüketici enflasyonu % 11.84, ancak tarım bağ-kur primine yapılan zam oranı ise %19.6’dır. Burada enflasyondan fazla artış var. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor şartlarda üretim yapan çiftçi bağ-kur primi ödeyemez hale gelir. O nedenle artışın enflasyon kadar olmasını istiyoruz” diye konuştu.