Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Isparta Ticaret Borsası'nda düzenlenen bir toplantı ile 'BAGEV Kariyer' projesini tanıttı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 'BAGEV Kariyer' projesiyle Isparta, Antalya ve Burdur'daki işsizleri internet ortamında işverenlerle buluşturduklarını söyledi. Çandır, bölgede önce gerçek işsizlik rakamlarını ortaya koyacaklarını ardından da bölgede iş arayanla işvereni bir araya getirerek istihdama katkı sağlayacaklarını belirtti.

BAGEV, Isparta Ticaret Borsası'nda düzenlenen bir toplantıda projeyi tanıttı. BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, sosyal sorumluluk projesi olan 'Kariyer' projesi hakkında bilgi verdi. Çandır, "Bölgenin işsizlik profilini net olarak ortaya koyabilirsek istihdam potansiyelini de görebileceğiz. Ardından sektörün taleplerini dikkate alarak talebe göre işe yerleştirmeler başlayacak.

Evet, işsizlik oranında bölgede bir düşüş var. Fakat bölgede mevsimsel istihdam açısından önemli bir hareketlilik var." dedi. Çandır, www.bagevkariyer.com insan kaynakları portalını hayata geçiren BAGEV'in bölgesel istihdamı arttırmak, bu konuda istatistiksel çalışmalar yürütmek, sektör ihtiyaçlarının ve iş gücü talebinin analizi için çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

BAGEV'in bu hizmetinin online ortamda üye olan firmalara ücretsiz sağladığını belirten Çandır, Antalya Isparta ve Burdur illerinde iş arayanların internet üzerinden kolayca ulaşıp kendilerine uygun iş bulabileceği bir ortam sağlamaya çalıştıklarını anlattı.