Isparta Devlet Hastanesine cihaz bağışlayan istanbuldaki hemşehrimiz A. Nedim Karasoy’un bu davranışı, Psikoonkoterapi Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Karasoy ödülünü 18 Haziran tarihinde Cemal Reşit Bey kongre merkezinde alacak  İstanbul’da yaşayan Hayırsever işadamı hemşehrimiz A.Nedim Karasoy geçtiğimiz günlerde Isparta Devlet hastanesi Göğüs yoğun servisinin ihtiyacı olan solunum cihazını satın alarak hastaneye bağışlamıştı.

Bu gelişme sonrasında İstanbulda faaliyet gösteren Psikoonkoterapi Derneği 81 ilde Yaşama dokunanlara ödüllerini vermek üzere 18 Haziran 2011 tarihinde Cemal Reşit Bey kongre merkezinde ödüllerini takdim edecek.  Ece Erken, Davut Güloğlunun sunuculuğunu yapacağı proğram öncesinde İşadamı Nedim karasoya davetiye çıkartan dernek yönetim kurulu başkanı Uzm.Psk.Sabahat Erler şu görüşlere yer verdi.

“Psikoonkoterapi Derneği’nin Kanser’de Yaşama Dokunuş Projesi Yurt Genelinde gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalarla bilime destek ve uluslar arası arenada Türkiye’yi temsil çalışmalarında önemli başarı elde etmiştir. 26 Üniversitenin proje ortaklığı ile devam eden ve bir çok önemli Sivil Toplum Kuruluşu ile koordineli gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, ülkemizde sosyal bütünlüğün insan sağlığı ile entegre edilmesinde bir ilki de başarmıştır. 

14 Nisan 2011 tarihinde yurt genelinde gerçekleştirdiğimiz 7 bölge 7 merkez çalışmasıyla sanatçıların sosyal sorumlulukta ne denli önemli rol oynadıkları ilk kez bu denli görülmüş ve toplamda 17 bin insan katılımıyla sosyal bütünlüğün en güzel örneği yaşanmıştır. Kanser hastalığının düşünceye girmesindeki en büyük etkenlerden birisi, bireyin ve hatta toplumun aciz kaldığı kısır döngüler kaynaklıdır.

Dünya genelinde ekonomik yapının çöküşü, milletlerin yok oluşu, manevi değer tablolarının yıkılışı ruhsal kanserleri tetiklemekte ve toplumları mutsuz etmektedir.  Tüm bu olumsuzluklara rağmen bireysel çabaları ve geniş ufukları ile hem istihdamda, hem sanatta, hem sosyal yaşam içinde kamusal ortaklıkları yaratan ve bizlerin onlara YAŞAMA DOKUNANLAR ismini verdiğimiz değerlerimizi ülkemizin sosyal liderleri tablosuyla tarihteki önemli yerlerini almaları ve bundan sonra gelecek kuşaklara ışık tutmaları amacıyla fotoğraf karesine yerleştiriyoruz.

81 il’den 81 insanımızı haritamız içinde bir araya getirerek gerçekleştireceğimiz organizasyonda, Kanser hastalığına karşı yurt genelinde bir kez daha manevi güç unsurunu sinerji modeliyle tüm topluma yaymayı hedeflemekteyiz. Bu projede yaptığımız araştırmalar sonucunda şehrinizde gerçekleştirdiğiniz toplumsal menfaat içerikli ve istikbal entegreli çalışmalarınızdan ötürü, fotoğraf karesindeki hak ettiğiniz yeri almak üzere, zat-ı alinizi 18 Haziran’da naçizane ödülümüzü takdim etmek üzere İstanbul’a davet ediyoruz.” 

PROGRAM YERİ : Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi Harbiye – İstanbul PROGRAM TARİHİ : 18 Haziran 2011 Saat : 19:30 PROGRAM SUNUCULARI : Ece ERKEN – Davut GÜLOĞLU PROGRAM KOORDİNATÖRÜ : Uzm.Psk.Sabahat ERLER PROJE ORTAKLARI :  Bilgi Üniversitesi,Yıldız Teknik Üniversitesi,İstanbul Ticaret Üniversitesi,İstanbul Kültür Üniversitesi,Kadir Has Üniversitesi,Sabancı Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Dumlupınar Üniversites, , Dicle Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi BİLGİ İLETİŞİM R.V 0 216 557 77 33