MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yapmayı düşündüğü yeni anayasayı seçimlerden önce açıklaması çağrısını yineledi. Isparta'da Hükümet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Bahçeli, Erdoğan'ın hükümetler kurduğunu, ancak milletin teveccühüne layık olamadığını savunarak, "Her türlü kararı, her türlü yasayı çıkarmaya gücü yeten siyasi iktidar öncelikle Türkiye'yi bir kutuplaşmaya, cepheleşmeye götürmüştür. Teslimiyetçi bir politika çerçevesinde ekonomiyi iyi yönetememiş, milli meselelere kayıtsız kalmıştır. Bugünkü kavganın, kutuplaşmanın ortamına sürüklemiştir." dedi.

Bahçeli, Başabakan Erdoğan'ın büyük bir kibir ve gururla siyaseti argolaştırarak, yozlaştırarak, milli ve manevi değer hükümlerini tahrip ederek ülkeyi yönetmeye çalıştığını iddia etti. Erdoğan'ın çıraklık döneminden, kalfalık döneminden sonra 3. dönem iktidar talebini ustalık dönemi olarak sunarak oy istediğini ifade eden Bahçeli, "Daha önceki dönemde gaflet içinde olan Başbakan'ın üçüncü dönem iktidarı ihanete varan bir çizgi içinde olacak." iddiasında bulundu. Bahçeli, şöyle devam etti: "Milletin huzurunda ekonomik başarısızlığını nasıl gidereceğini, sorunlarını nasıl çözeceğini izah edeceğine, 2012 seçimlerinde tekrar yeni bir anayasa ile Türkiye'yi şekillendireceğini söylüyor. Bunun kapsamı ne olacak? Nasıl bir yenilik getirecek? Seçimden önce bunu anlatabilirsen, bunu milletimiz anlayarak, yorumlayarak tercihini ortaya koyacaktır.

TESEV ile TÜSİAD'tan destek istiyorsun, özgürlük ve ileri demokrasi gizli gündemlerini tartışmaya açıyorsun, ancak açıklamaya yanaşmıyorsun. Gazetedeki ilanlarda yaptıklarını vermeye çalışıyorsun." Erdoğan'a, nasıl bir anayasa istediğini açıklama çağrısında bulunan Bahçeli, "Yeni anayasam bu, de. Aziz milletim yeni anayasayı şimdiden bilginize sunuyorum, de. Kabul ediyorsanız bunu yapacağım deyip, altına namus sözü olarak imza at. Okyanus ötesi işbirlikçileri, AB dayatması, Abant toplantıları, yeni anayasa platformlarında şekillendirdiğin anayasayı açıkla. Bölünmeye götürecek ihanet yolunu niye anlatmıyorsun? Gizli gündemlerle, yandaş televizyonların imkanlarını kullanıyorsun, ama bunu yaparken hangi makamda olduğunu, hangi sorumluluğu taşıdığını unutuyorsun." şeklinde konuştu.    

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mitingini de eleştiren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Hakkari'ye gidiyorsun, meydana güvenlik güçlükleri dolmuş. Birkaç tane aşiret mensubunu koymuşlar. Sonra da kepenkleri 'zorla kapattırıyorlar' diye konuşuyorsun. Sen bu ülkenin güvenliğini sağlayan bir insan olduğunu unuttun. Sen bir örgüt üzerine suçu atıyorsan bu ülkede başbakan yok, devlet yok demektir. Anarşi sokaktan yönetiyor bu ülkeyi. Sen gaflet konuşması yapıyorsun."

ISPARTA'DA DEMİREL'E SAHİP ÇIKTI

Başbakan'ın Süleyman Demirel'i eleştiren sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Sen siyasileri aşağılıyorsun, var olan hizmeti niye inkar ediyorsun? Süleyman Bey'in memleketinde olduğum için söylemiyorum bunu. Nerede olursa olsun yine söylerim. Van'da İnönü'ye dil uzatamazsın. Süleyman Demirel'e hakaret edemezsin. Geçmişte yapılan hizmetleri hep inkar ediyorsun. Bütün hizmetleri kendi döneminde başlatmış gösteriyorsun." ifadelerini kullandı.