Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncan Engin, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) yeni rektörlerini ziyaret etti.
BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Engin, MAKÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa saatcı ile SDÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu ziyaret ederek, iyi dileklerde bulundu. Ziyaretlerde, BAKA'nın bölgenin marka olması çalışmalarında üniversiteler ile işbirliğinin önemine işaret edildi ve ortak çalışmaların artırılarak sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.
Mehmet Akif Ersoy'un ismini taşıyan üniversitede rektör olmanın büyük onurunu duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Saatçı, ''Ortak amaç ve hedefleri bulunan iki kurum MAKÜ ile BAKA'nın işbirliği ve ortak çalışmalarını artırarak devam edeceğiz'' dedi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, üniversite ile kenti kucaklaştırmak, üniversiteyi uluslararası alanda bir marka yapmak ve girişimcilik konseptini geliştirmek gibi ana hedefleri olduğunu söyledi. Prof. Dr. İbicioğlu, çalışmalarını yakından takip ve takdir ettiği BAKA'nın da Batı Akdeniz'i marka yapma faaliyetleri olduğuna işaret ederek, SDÜ ile BAKA'nın ortak hedeflerde buluşması nedeniyle işbirliğini artırarak ortak çalışmalara imza atacaklarını bildirdi.