Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka olan Halkbank, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde ajansın Mali Destek Programı’na başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullanma fırsatı sunacak.

     Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında on ikinci protokolü Antalya, Burdur ve Isparta illerinde faaliyet gösteren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile yaptı. Protokol çerçevesinde, hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ’lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışı Halkbank kanalıyla gerçekleştirilecek. Banka, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi de kullandıracak. İşletmelere, TL cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi, YP cinsinden 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunulacak.

YÜKSEL; “BAKA İLE İMZALADIĞIMIZ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNDEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

     Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Halkbank Antalya Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek şunları dile getirdi: “Bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkbank olarak, Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurduğu ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her köşesinde küçük esnafın ve sanatkârın yanında olan, finansal sorunlarını aşmada onlara yardımcı olan Halkbank, kurulduğu günden bu yana üstlendiği bu görevi bugün de aynı kararlılık ve istekle devam ettiriyor. Banka olarak, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de bu görevin doğal bir parçası olarak görüyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Trakya, Mevlana, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Fırat kalkınma ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirine bugün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı eklemekten mutluluk duyuyoruz.

AMAÇ; BÖLGESEL GELİŞMEYİ HIZLANDIRMAK

     Kamu kesimi ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek için ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmayı misyon edinen kalkınma ajansları, gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kuruluyor. Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğine 2011’de de devam edecek.