Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı 'ITB Berlin 2011' için hazırlık toplantısı yaptı.

Toplantıda, Isparta ve bölgenin tanıtımının en iyi şekilde yapılabilmesi için beyin fırtınası yapıldı. Dünyanın turizm borsası olarak nitelendirilen Almanya Berlin'de 9-13 Mart 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar öncesinde yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Isparta ve bölgenin en iyi şekilde temsil edilebilmesi için BAKA ve özel sektörün işbirliği ile yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kılıç, 160 bin metrekarelik alanda geçen yıl gerçekleşen fuara, 186 ülkeden 12 bin firmanın katıldığını söyledi.

Kılıç, özellikle tur arayışları içinde olan turizm acentelerine bölgenin turizm potansiyelini pazarlanması için alt yapı çalışması oluşturacaklarını kaydetti. Toplantıya, THY Şefi Tülin Başaran, SDÜ Genel Sekreteri Aziz Bayrak, Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç ile Müdür Yardımcısı Resul Taştan, Akkanat Holding Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen ile BAKA Isparta Yatırım Destekleme Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ve BAKA Uzmanı Mehmet Pehlivan da katıldı.