Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta, Burdur ve Bucak Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ni Antalya Limanı'na bağlayacak kargo tren projesi için bir rapor hazırlayarak Ulaştırma Bakanlığı'na gönderecek.

BAKA, sektörlerin sorunları ve çözümleri için yerinde inceleme ziyaretlerini sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, göreve yeni başlayan Isparta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ile OSB Müdürü Kadir Tekin'i ziyaret ederek başarılar diledi.

Genel Sekreter Engin, OSB'nin gelen talepler doğrultusunda genişletilerek daha büyük parsellere ayrılması, organize ticaret bölgesi kurulmasının da ele alındığı görüşmede, BAKA'nın OSB'nin tanıtımını yapmaya, Isparta'ya yatırımcı çekmeye devam edeceğini belirtti.  

   Engin, seçimlerden sonra Ulaştırma Bakanlığı'na Isparta, Burdur, Bucak, Antalya OSB'leri Antalya Limanı'na bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısının en kısa zamanda yapılması görüşlerini içeren rapor göndereceklerini dile getirdi.

Engin, hızlı tren projesine ilave olarak böyle bir hattın Denizli, Uşak, Afyonkarahisar OSB'leri için de kullanışlı olabileceğini kaydetti. Demiryolu bağlantısı ile Burdur ve Isparta ile Antalya Limanı'nın da buna paralel olarak gelişeceğini ifade eden Engin, BAKA'nın mali destek programları ile KOBİ'leri desteklemeye, KOBİ'lerin kurumsal yapılarının iyileştirilmesi, pazarlama ve rekabet güçlerinin artırılması için de teknik destekler verilmeye devam edileceğini anlattı.