Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Antalya Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Valiler Kararnamesi ile Erzurum Valiliği’ne atanan Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz, yönetim kurulu üyeleri Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı, Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak, Şükrü Başdeğirmen ile Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı. 

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yoğun bir gündemle biraraya gelen BAKA Yönetim Kurulu ile son toplantısını yapacağını belirtti.  Vali Altıparmak, “Görev yaptığım sürede Sayın Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Ticaret Odası Başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanlarımız ile gayet güzel, çok önemli çalışmalara imza attık. Umuyorum bu kamuoyu nezdinde de takdir edilir, ediliyor da zaten” dedi. 
 
Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz da, Vali Altıparmak’ın BAKA’nın kurumsallaşması konusunda büyük gayret gösterdiğini ve bu konuda büyük mesafe alındığını belirtti. Antalya Valisi Altıparmak’a çalışmaları ve katkıları için teşekkür eden Vali Oğuz, “Değerli meslektaşım meslekte birikimiyle, tecrübesiyle, bilgi birikimiyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın ciddi bir müessese olarak başlaması ve devam etmesi konusunda çok ciddi emek sarf etmiştir. Meslektaşıma bu eşsiz emek ve katkılarından dolayı başta Batı Akdeniz Bölgesi olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına içtenlikle teşekkür ediyor, yeni görevi yeri olan Erzurum Valiliğinde üstün başarılar diliyorum”  diye konuştu. 
 
BAKA'nın Aralık ayında başlattığı 20 milyon lira bütçeli 2012 Mali Destek Programı’na başvuruların 13 Mart 2013’de tamamlandığını, 161'i kar amacı gütmeyen kişi ve kuruluşlardan, 78'i de kamu kurum ve kuruluşlarından olmak üzere 239 proje başvurusu yapıldığını hatırlatan Vali Oğuz, “Proje başvurularının bağımsız değerlendirme ve Değerlendirme Komitesi aşaması tamamlanmış olup Yönetim Kurulu toplantımızda desteklenecek nihai, asil ve yedek projeler belirlenecektir” dedi. 
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ile BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Akdeniz Ajansı, Antalya, Burdur ile Isparta’ya hizmetlerinden dolayı Vali Altıparmak’a teşekkür ederek yeni görevinde başarı dileklerini dile getirdi. BAKA Yönetim Kurulu adına Vali Memduh Oğuz ile Vali Nurettin Yılmaz’ın Vali Altıparmak’a teşekkür plaketi ve hediye verdiği toplantı, basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.