Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Burdur’da toplandı. BAKA Yönetim Kurulu’nun Burdur Valisi Hasan Kürklü başkanlığındaki toplantısına: Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile
uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu 2014 yılı Kasım ayı toplantısını; BAKA’nın 2011 Yılı Mali Destek Programı’nın desteklediği projeyle restore edilen Baki Bey Konağı Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde gerçekleştirdi. Burdur Valisi Hasan Kürklü, toplantının açılış konuşmasında BAKA Yönetim Kurulu adına Antalya Valisi Muammer Türker’e yeni başladığı görevinde başarılar ve BAKA Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin hayırlı ve uğurlu olması dileklerini iletti. BAKA’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Hasan Kürklü, “Bugün sizlerin aracılığı ile kamuoyuna aktaracağımız ilk konumuz; Ajansın 2015 Mali Destek Programı hakkında olacaktır. Bu Mali Destek Programımızın adı bütçeleme tekniği açısından 2015 Mali Destek Programı olmakla birlikte teklif çağrısına 2014 yılının en geç Aralık ayında çıkılması planlanmaktadır. Olağanüstü bir durum ortaya çıkamaması halinde bu teklif çağrımızın bütçesinin yaklaşık olarak 10 milyon Türk Lirası olması tarafımızca planlanmaktadır” dedi. 

BAKA Yönetim Kurulu Kasım ayı toplantısında yeni mali destek programı ile doğrudan faaliyet destek programının ele alınacağını belirten Burdur Valisi Kürklü, şöyle devam etti:

“Bu günkü toplantımızda söz konusu mali destek programında bölgemizde yer alan hangi tür sektör ve işletmelerin destekleneceğini, hangi alanlara öncelik verilmesi gerektiğini BAKA Bölge Planını göz önünde bulundurarak Yönetim Kurulumuz değerlendirecektir. Bugünkü toplantımızda görüşeceğimiz ikinci konumuz yine Ajansımızın destek türlerinden birisi olan Doğrudan Faaliyet Destekleridir. Bilindiği üzere bu destek türümüzde yerel kalkınma potansiyelini harekete geçirmesi muhtemel araştırma, inceleme ve fizibilite raporlarının desteklenmesi söz konusudur. Toplantımızda Ajansımıza yapılan Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları da değerlendirilecektir.” Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

MEHMET AKİF KÜLTÜR EVİ

Toplantı sonrasında Burdur Valisi Hasan Kürklü, BAKA Yönetim Kurulu üyelerine BAKA’nın 2011 Mali Destek Programı’nın desteklediği TBMM’de Burdur’u milletvekili olarak temsil eden, İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara anlatmak amacıyla uygulanan proje ile restore edilen Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’ni gezdirdi. Burdur Valiliği bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmayla Kültür Evi’nde BAKA Yönetim Kurulu üyeleri; Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ile milli şair hakkında yazılmış eserlerin yer aldığı kütüphaneyi, Milli Şair Ersoy'un İstiklal Marşı’nı yazdığı masadaki balmumu heykelini, bakır rölyeflerden yapılmış kabartmaları ve hayatını anlatan resimleri inceledi.