BAKA Yönetim Kurulu Gülkenti Güneykent’te Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, mayıs ayı olağan toplantısını Isparta’nın Gönen İlçesi Güneykent Beldesi’nde gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile BAKA Yönetim Kurulu üyeleri Güneykent girişindeki gül bahçesinde biraraya geldi. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri birlikte gül toplarken, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Gönen Kaymakamı Mustafa Gürbüz ile çiftçilerden tarım ve turizm ürünü gül hakkında da bilgiler aldı. Gül bahçesinin sahipleri yaşlı çift Bünyamin- Gülsüm Bekçi’nin elinden çapayı alan Antalya, Burdur ve Isparta valileri, yeni gül fidanlarının diplerini de çapaladı. 

Gül bahçesinden ayrılan BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, klasik metotla gülsuyu ve gül yağı çıkartılan ‘kara kazan’ olarak tanımlanan sistemin imbiğine gül boşaltıp ateşini yaktı. Kara kazanda gülsuyunun çıkarılışı hakkında bilgi alan ve çıkmakta olan gül suyunu test eden BAKA Yönetim Kurulu üyeleri mayıs ayı olağan toplantısı için Güneykent Kültürevi’ne geçti. Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya; Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasında BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın mayıs ayı olağan toplantısı için Isparta’dayız.  Sayın Valimize teşekkür ediyoruz, bizleri gül bahçesinde ağırladılar. Gül topladık, sonra gülden gül suyu ve gül yağı klasik metotla nasıl elde ediliyor görmüş olduk.

Şimdi de Güneykent Belediyemiz’in Kültür Evi’nde yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Kaymakam arkadaşımıza evsahipliği için çok teşekkür ediyoruz. Bahçelerde gül toplamak, sonra gülü imbiğe doldurup ateşini yakmak bizim için ilginç şeylerdi. Çok teşekkür ediyoruz. Değerli arkadaşlarımızla gündemimizdeki konuları görüşüp karara bağlayacağız. Alınacak kararların Batı Akdeniz illerimiz Antalya, Isparta ve Burdur illeri halkları için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.  

BAKA Yönetim Kurulu’nun Mayıs ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile tamamlandı.