Kısa bir süre önce görevine başlayan Isparta ValisiVahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ve başarı dileklerini ileten BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı için Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’na geçti. Toplantının açılışında BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, “Isparta Valimiz Sayın Vahdettin Özkan Beyefendi Isparta Valiliği görevine yeni başlamış bulunmakta olup Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına da ilk kez iştirak etmektedirler. Kendilerine Isparta Valiliği görevi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor Yönetim Kurulumuz adına kendisine tekrar hoşgeldiniz diyorum” dedi.

YENİ MALİ DESTEK VE 10 YILLIK BÖLGE PLANI

BAKA’nın 2014 Mali Destek Programı’nın da toplantıda ele alınacağını belirten Antalya Valisi SebahattinÖztürk, “Bu Mali Destek Programımızın adı bütçeleme tekniği açısından 2014 Mali Destek Programı olmakla birlikte teklif çağrısına 2013 yılının en geç kasım ayında çıkılması planlanmaktadır. Olağanüstü bir durum ortaya çıkamaması halinde bu teklif çağrımızın bütçesinin yaklaşık olarak 20 Milyon Türk Lirası olması tarafımızca planlanmaktadır.Bu günkü toplantımızda söz konusu mali destek programında bölgemizde yer alan hangi tür sektör ve işletmelerin destekleneceğini, hangi alanlara öncelik verilmesi gerektiğini BAKA Bölge Planını göz önünde bulundurarak Yönetim Kurulumuz değerlendirecektir” diye konuştu.

BAKA’nın hazırladığı kalkınmada yol haritası olacak Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren TR 61 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’nın son şeklini aldığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bilindiği üzere Bölge Planları bölgesel kalkınmanın anayasası niteliğindedir ve Batı Akdeniz Bölgesinin sosyo-ekonomik güncel durumunu ve gelecek projeksiyonunu net bir şekilde ortaya koyan çok önemli bir belgedir. Bu bilinçle Ajansımız, bölgemizin tüm resmi ve sivil aktörlerinin katılımcılığını sağlamak suretiyle 2014-2023 Bölge Planını hazırlamış ve Kalkınma Bakanlığına onaylanmak üzere taslak metni göndermiş bulunmaktadır. BAKA 2014-2023 Bölge Planının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum.”

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.