İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol uyarınca  Isparta ve Burdur’da ‘girişimcilik eğitimi’ verilmeye başlandı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, müracaat eden 110 aday arasından; adayların girişimcilik testine verdikleri cevaplar, yaş grubu, girişimcilik ve iş fikri, eğitim durumu gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmede kursiyer olmaya hak kazanan 30 girişimci adayı ile Burdur Öğretmenevi’nde biraraya geldi.

Eğitmen Demir Çuhacı’dan eğitim alan kursiyerlere girişimciliğin, istihdam kazandırarak işsizliği önlemesi nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan Vali TAPSIZ, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasında bilginin önemini belirtti. Kursun girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla düzenlendiğini hatırlatan Vali Tapsız, kursiyerlere iş hayatlarında başarılar dilerken, her zaman işlerini geliştirmeyi düşünmelerini istedi.

Vali TAPSIZ’ın ziyaretinde BAKA Burdur YDO Koordinatöre Mehmet Candan da hazır bulundu. Candan, BAKA olarak; girişimcilik kursunu ziyaret ederek katılımcılara büyük destek veren Vali Süleyman Tapsız’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

8 Nisan’a kadar sürecek kursta toplam 60 saatlik eğitimi tamamlayan girişimci adayları, iş planları ile KOSGEB’e müracaat ederek, 5 bin TL’si İşletme Kuruluş Desteği, 10 bin TL’si Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, 12 bin TL’si de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam 27 bin TL’si hibe ve 70 bini de ‘0’ faizli 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi desteği olmak üzere toplamda 97 bin TL’lik destekten yararlanabilecek.