Gül 2 Sanayi Sitesi Projesi için Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan, "küçük sanayici' diye tanımlanan, 'küçük esnaf' diye tanımlanan tacirimizin, sanayici vasfını kazandıracak yerlere gitmiş olması lazım" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan beraberindeki heyetle, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Isparta’nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin m2'lik tarla üzerinde Gül2 yeni sanayi bölgesi kurmak için yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Müsteşar Aslan’a, Başkan Günaydın hazırlanan proje hakkında brifing verdi ve projenin görselleri aktarıldı. 

Başkanlık makamında yaklaşık yarım saat süren görüşmede Gül-2 Sanayi Sitesi ile ilgili yapılabilecekler, projenin detayları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

MÜHTEŞARDAN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Üretimin desteklenmesi, sanayinin geliştirilmesi amacıyla Haziran ayında TBMM’sinden üretim reform paketi kanununun çıkarıldığını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan,  kanunun 100 maddeden oluştuğunu söyledi. Aslan, şöyle devam etti:

“Önemli maddelerden birisi şehir içerisinde kalmış sanayi sitelerinin taşınmasıdır. Bununla ilgili olarak gönüllü illerimizden birisi de Isparta’mız. Isparta’da şehir içerisinde kalmış sanayi sitesinin, şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili bir proje başlatıldı. Bu projenin önümüzdeki süreçte hayata geçmesi ile ilgili paydaşlarımızla bir araya gelerek bir yol haritasını belirleyip, o yol haritasında ilerlemek için Isparta’ya geldik. Isparta’da taşınacak olan bu sanayi sitesinin ileriki 50 yıla hizmet verebilecek şekilde hem tasarımının yapılıp, hem de oradaki sanayicilerimizin, esnafımızın daha uygun şartlarda çalışma imkanına kavuşturulması. En önemli husus şu: Küçük sanayici diye tanımlanan, küçük esnaf diye tanımlanan tacirimizin, tacirlikten sanayici vasfını kazandıracak yerlere gitmiş olması. Dolayısıyla küçük sanayi tipinden orta büyüklükteki sanayi tipine geçişi ve oradan da organize sanayi bölgelerine geçişinin ön aşaması olan bir oluşumu sağlamak. İnşallah oradan da OSB’lere geçip, OSB’lerden de endüstri bölgelerinde daha büyük sanayi hüviyetini kazanacak sanayicimizin önünü açmaktır. Bu anlamda bu üretim reform paketinde hem esnafımızın hem de sanayicimizin, hem üniversitemizin, hem çalışanlarımızın, hem öğrencimizin önünü açan çok ciddi düzenlemeler yapıldı.  Burada da başrol oynayacak olan sayın belediye başkanımızı da ziyaret edip onun da bu işe dahilinden dolayı da bir teşekkür etmek için sizi ziyaret etmiş olduk. Ben önümüzdeki günlerde bu işe hizmet edecek olan milletimize hizmet edecek olan bu projenin kısa sürede hayata geçebilmesi için bütün çalışanlara, emeği geçenlere de teşekkür etmek maksadıyla burada olduk. Buradaki katkılarınızdan dolayı da teşekkür ederim.”

10 VİLAYAT İÇERİSİNDE İSE ISPARTA’MIZI LİSTEDE BİRİNCİ SIRAYA YER ALDILAR 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu sanayi çarşısı, şehircilik gelişiminde önemli bir yer tutuyor.

Isparta Belediyesi bu konularda teknik ve proje olarak yardıma her zaman hazırdır. Nitekim bazı proje ve teknik olaylarda da belediye olarak gerekli yardımı yaptık ve yapacağız. Teknik ve bazı konularda da Sanayi Bakanımız Sayın Faruk Özlü beyle de daha önce görüşmeler yapılmıştı. Görüşmelerden de olumlu neticelerle dönmüştük. Kentsel dönüşümle kötü durumda olan sanayinin daha iyi bir noktada daha iyi bir hale getirip bu olayların nakledilmesi, taşınması şeklinde güzel düşünceler oluşacak. Sayın Müsteşarımız ve ekibiyle, valilikteki toplantı öncesinde belediyemizde bu proje ile ilgili istişarelerde bulunduk. Türkiye’de 10 vilayet üzerinde bu projelerin çalışılması gerektiğini ve bu başarı kısa zamanda elde edilirse sayın bakanımızda bunu 81 vilayete yaymak istiyor. 10 vilayet içerisinde ise Isparta’mızı listede birinci sıraya aldılar. Bunun müzakere ve çalışmalarını yapıyoruz. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi belediyesi olarak bu konuyu gönülden devletimizle ve hükümetimizle beraber olmak kaydıyla Isparta’ya bu yüzde 1’lik arsa ile ilgili kredi alım işi de var. Bakanımızın örnek bir çalışması ve yüksek rakamlı bir gelirin de Isparta’mıza sağlanması demek. 781 milyon lira. 2 yıl ödemesiz ve yüzde 1-2 gibi bir faiz oranı kullanılıyor. Bu iyi düşünülmüş ve memlekete faydası olan bir çalışma. Gecekondudan, modern şehre dönmek düşüncesi de çağa uygundur.  Bu da mesleki olarak beni ilgilendirdiği için bunu da ben bu istişarede ciddi bir noktaya gelmesini arzu ediyorum. Güzel istişareler oldu, sayın müsteşarım ve ekibine şahsım ve Isparta halkı adına teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.