Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Burdur Valisi Ali Arslantaş,, TBMM Başkanvekili Isparta Milletvekili Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, MHP Burdur il Başkanı Hikmet Ökte, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin ve Burdur İl Genel Meclis Başkam Murat Akbıyık ile Isparta, Burdur İl Protokol Üyeleri Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu Isparta-Burdur "Dostluk yolu" şantiyesinde karşıladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Isparta-Burdur Dostluk Yolunda yaptığı açıklamada, 'Ülke genelindeki yatırımlarımızdan İsparta ve Burdur illeri de hak ettikleri payı alıyor. Hükümetlerimiz döneminde ulaşım ve haberleşme yatırımları anlamında İsparta'ya 3 milyar 325 milyon liranın üzerinde harcama yaptık.

Burdur'a da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. AK Parti öncesinde bozuk, tek şeritli, tasarruftan uzak yollardan geldiğimiz noktaya bir bakalım. İsparta'da bölünmüş yol uzunluğu 2003'ten bu tarafa 226 km'ye çıkardık. Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor. 2003'ten bu güne Burdur'da bölünmüş yol uzunluğumuzu da 265 km'ye çıkardık. Burdur il genelinde de halen devam etmekte olan 6 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor. Milletimizin konforunu güvenli yolculuğunu düşünerek 19 yılda Türkiye'nin yollarını en üst seviyelere getirdiğimiz ortada.

Isparta Burdur dostluk yolu 2 güzide şehrimiz arasındaki 21 km'lik mesafeyi 14 km'ye indirecek. Projemizde askeriyenin trompet tipindeki köprülü kavşak ve 236 m uzunluğunda bir adet viyadükle birlikte yolumuz bölünmüş yol standardında olacak. Bu yol tamamlayacağımız Isparta Burdur dostluk yolumuzun hizmete girmesiyle birlikte sağlanacak tasarruf; zamandan yıllık 17 milyon lira, akaryakıttan da 8.6 milyon lira olmak üzere toplamda 25 milyon 704 bin liralık tasarruf sağlayacağız. Kadim medeniyet mirası ve Anadolu'nun Akdeniz Bölgesine açılan kapısı Isparta'ya ve Burdur'a ne yapsak azdır.

Bunun yanında İstiklal Marşımızın Şairi Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Milletvekili olduğu Kuvayi Miliiye'nin güzel örneklerinin sergilendiği Burdur ilimiz de ulaşım ve altyapı yatırımlarından hakettikleri payı almaya devam edeceklerdir. Hükümetlerimiz döneminde hizmete açtığımız bölünmüş yollar ve oto yollarımız yapılıkları bölgelerin üretim, istihdam, ticaret, sanat ve kültürel yönde kalkınmalarına ciddi katkılar sağlamaktadır. Ham maddeyle emeğin üretim ve ticaretin artı değerleri hep yaptığımız yollardan geçmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak günübirlik kısır tartışmaları bırakıp tüm ilgi ve gayretimizi ülkemizin kalkınmasına yoğunlaştırdık.

Lojistik bir süper güç olmak, memleketin her karış toprağını dünyayla bağlamak eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak için gece gündüz alın teri döküyoruz. Dostluk yolumuzla iki kardeş şehrin ekonomik sosyal ve kültürel bağları daha da perçinlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hizmet kervanımız sizlerin desteğiyle yoluna devam ediyor. Bu duygularla yüklenicisinden mühendisine işçisinden tedarikçisine kadar İsparta ve Burdur'da ki ulaşım ve iletişim yatırımlarımıza katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum." Dedi.