Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışını yaptıkları ve temelini attıkları 32 projenin haricinde Isparta’da 45 ayrı projeyi daha hayata geçireceklerini belirterek; “Isparta’ya bu zamana kadar yaptığımız yatırımların rakamı 2 milyar TL’yi geçti” dedi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretler, açılış ve temel atma törenleri için dün Isparta’ya geldi. Saat 12.00’de Isparta’ya ulaşan Bakan Eroğlu ilk olarak Ulu Camiinde Cuma namazını kıldı ve ardından programına başladı. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Cuma namazı sonrası yaya olarak ve yol güzergahındaki esnafları da ziyaret ederek Ak Parti İl Başkanlığının bulunduğu Belediye İşhanına giderek İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Nuri Uzaktaş; “Bizler sizi Isparta’nın bakanı olarak görüyoruz. Siz bölgemizin bakanısınız. Bu zamana kadar bir istedik 3 verdiniz. Bugün 32+2 olmak üzere toplam 34 projemizin temel atma töreni ve açılışını gerçekleştireceğiz. Bu projelerin toplam maliyeti 60 milyon TL dolayında. Sizlere Isparta olarak teşekkür ediyoruz” dedi. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Ak Parti’yi ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Bugün Isparta için bir milad olacak. Bu yatırımlar çok büyük yatırımlar ve daha da gerisi gelecek. Buraya heybemiz değil, Tır dolusu projelerle geldik. Bugün bunlardan 32’sinin açılış ve temelini atacağız. Keçiborlu ilçesinde de 2 tane daha tesisin temelini atacağız. 
 
Tabi benim Isparta ile ilgili yatırım müjdelerim bunlarla sınırlı kalmayacak. Isparta için proje müjdesiin 45’e çıkardık. Bu projelerin toplammaliyeti 374 milyon 082 bin TL, Hiçbir bakan geçmiş dönemlerde böyle bir proje ile gelmemiştir Isparta’ya. 
 
Bu projelerden 36’sı Devlet Su İşleri’nin, 4 Tanesi Orman Bölge Müdürlüğünün, 4 Tanesi Milli Parklar’ın ve 1 Tanesi de Meteorolojinin. Bu zamana kadar Isparta’ya yaptığımız yatırımların tutarı 2 milyar TL’yi geçti. 
 
Isparta’mızda bal ormanı kuruyoruz. Badem, Ceviz eylemplanı gerçekleştiriyoruz. 49 yıllık tahsislerle yani arazilerin üreticilere 49 yıllığına vermek suretiyle bu projelere de başladık. Üreticilerimiz iyi gelir elde edecekler bu projelerden” dedi. 
 
Ziyarette daha sonra; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş tarafından Halı, Kadın Kolları tarafından Gül Seti, Gençlik Kolları tarafından üzerinde ismi yazılan minyatür halı hediye edildi.