Spor ve Gençlik HizmetleriBakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Isparta Merkez, Keçiborlu ve Uluborlu'da planladığı yükseköğrenim yurdu için bir yer hariç çalışmalar hızla sürdürülüyor. Ancak il merkezinde planlanan 1000 öğrencilik KYK yurdu için henüz bir nebze
adım atılamadı. Keçiborlu'da ve Uluborlu'da belediyelerin yer tahsisisonrasında inşaat süreci başlatılırken Isparta merkezde 1000 öğrenciye ucuz ve güvenli barınma imkanısağlayacak bu yatırım tehlikeye girdi.
 
BAKANI KIZDIRAN YER TAHSİSİ
 
AK PartiIsparta Milletvekilleri Süreyya SadiBilgiç ile Recep Özel'in de sık sık dile getirdiği yer sorunu Spor ve Gençlik HizmetleriBakanı Suat Kılıç'ın da gündemine girdi. Zira Bakan Kılıç'ın SDÜ öğrencilerinden oluşan bir heyete ziyaretinde KYK yatırımı için yaşanan yer sorununu dile getirdiği ve SDÜ Rektörlük makamından şikayetçi olduğu öğrenildi. Bakan Kılıç'ın "Isparta'da 1000 öğrencilik Kredi Yurtlar Kurumu yatırımı yapmayı planladık. Ancak rektörünüz üzerinden 1000 kamyonluk harfiyat bulunan ve yüksek gerilim hattı geçen bir yer gösterdi. Hem yurdu yaptıracak hem de harfiyatı temizletip, yüksek gerilim hattını bize kaldırtacak. Ama bizim keskin nişancı olduğumuzu düşünümemiş. Biz de bu yatırımı erteledik" diye konuştuğu bildirildi.
 
SÜRECİ YAKINDAN İZLEDİ
 
Yükseköğrenim öğrencilerine ucuz ve güvenli barınma imkanısunan Kredi Yurtlar Kurumu, 2013 yılı programı kapsamında Isparta merkezde 1000 öğrencilik yurt yapımı planlamış, SDÜ Rektörlüğü de yer talebine yönelik olarak adı geçen harfiyatlı ve üzerinden yüksek gerilim hattı yeri tahsis etmişti.
 
KYK Genel Müdürlüğü de tahsis edilen yeri beğenmeyip, başka bir yer gösterilmesi talebinde bulunmuştu. Konunun basına yansımasından sonra SDÜ Rektörlüğü'nce adı geçen sorunlu yerine bizzat Kredi Yurtlar Kurumu Isparta Yurt Müdürlüğü'nce talep edildiği açıklanmıştı. Bu süreçte AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel de SDÜ Rektörlüğü'nden acilen yurt için uygun bir yer tahsisi çağrısında bulunmuştu.