Bakan Koç, yol sartlarının kötü olması nedeniyle 6 saat gecikmeli olarak gelebildiği Davraz Kayak Merkezin'de turizmde yalnız tanıtımın yeterli olmadığını, kalite ve imajında sektörde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Davraz Kayak Merkezi'nde yapımı tamamlanan ikinci telesiyej tesisleri ile Sirene Davraz Otel'in açılıºını gerçeklestiren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kendinden önceki Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütenlerin sadece kendi memleketlerinde kültür merkezi yaptırdıklarına dikkat çekti.

Bakan Koç, "Daha önceki dönemlerde hükümetler, Türkiye'nin her tarafına kültür merkezleri yapılması için 150 yere temel atmıslar. Onların nereye yapılıp nereye yapılmayacağını bilmeden ya da politik etkilerle. Ben bakanlığa geldiğimde kimisinin temelinin atıldığını, kimisinin sadece yüzde 5'inin yapıldığını gördüm. Erzurum'da yok, Gaziantep'te yok, Urfa'da yok, Denizli'de yok, İzmir'de yok. Ama bir bakanın annesinin doğduğu 3 bin nüfuslu kazada var. Hatta bir bakanımızın kazasıymıs; kazanın nüfusu bin, oradaki bütün insanları kültür merkezinin içerisine soksan bos sandalye kalır" dedi.

Bakan Koç, bakanlık görevine geldiği günden bu yana hep yeni seyler yapma çabası içerisinde olduğunu belirterek, "Buradaki alt yapıyı Akdeniz'de gösteremedik. Ama burada gösteriyoruz. Üst yapı yapılınca alt yapıyı yapmak daha zor yalnız tanıtım yetmiyor. Yalnız promosyon yetmiyor. Kalite, imaj daha önemli" diye konuºtu.

Törende konusan Isparta Valisi Semsettin Uzun ise Davraz Kayak Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca planlanarak İl Özel İdaresine tahsisleri yapılan 6 adet mekanik tesis hattı bulunduğunu hatırlatarak, "Yapılan ikinci telesiyej uluslararası bir sirket tarafından incelenerek uluslararası standartlara uygun olarak yapılmıstır. Kayak pistlerini de tescil ettirdiğimiz kayak merkezinde zirveye doğru Gondol tipi yeni mekanik tesisler yapmak ve kayakçılara yeni heyecanlar yasama ortamları sağlamak, yamaç parasütü gibi farklı spor etkinlikleri yapma imkanı sunmak, hatta dürbünler ile Antalya'yı Davraz'dan ziyaretçilerine göstermek hedefindeyiz. İnsallah bu yeni telesiyejin açılısı bu yeni projelerimizin gerçekleºtirilmesine vesile olur" seklinde konustu.

Açılıs törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Isparta Valisi Semsettin Uzun, AK Parti Isparta Milletvekilleri Emin Bilgiç ve Recep Özel, Isparta Belediye Baskanı Hasan Balaman ve çok sayıda davetli katıldı.

(İhlas Haber Ajansı)