Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, dün Çandır bölgesinde başlayan orman yangını sonrası bugün bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. TBMM Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette konuşan Bakan Pakdemirli, "Türkiye'nin dört bir tarafından yangınlarla mücadele ediyoruz. Dün Sütçüler Çandır tarafından çıkan yangına hızlı bir şekilde müdahalemizi yaptık. Bugünde yangında çalışmaları ve hem ziyaret hem de koordinasyon fırsatı bulduk. Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yangına 6 helikoptör, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 45 iş makinası, 9 su tankeri ve 275 personel ile hem Orman Genel Müdürlüğümüz hem tüm kamu kurum kuruluşları ve belediyelerden takviyelerle bu yangınlar seyri  iyiye doğru gitmektedir. İnşallah akşam saatleri itibariyle daha iyi bir neticeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bakan Pakdemirli, "Her zaman söylediğim gibi hem sıcaklık çok yüksek, nemin aşırı düşük olduğu ve rüzgarında yine çok kuvvetli olduğu bir iklimi yaşıyoruz. Isparta'da da aynı durum söz konusudur. Çandır tarafı biraz kontrol altında, Karamusalar, Şeyhler, Senirler köyleri ile Yıldız ve Bayduş mahallerinde hala devam ediyor. Zarar gören 15 hanemiz var. Bunlarla ilgili hasar tespitlerine başlıyoruz" 

Çandır bölgesinde zarar gören 15 kadar mahallenin olduğunu dikkat çeken Pakdemirli; "Bunlarla ilgili hasar tespit çalışmalarımıza başlıyoruz. Hem hayvan telefleri hem de tarımsal hasarlarla ilgili tespitler yapılacak. Devlet yaraları sarmak konusunda gereğini yapacak. Devlet tüm kurumlarıyla buradadır. Ben başta kahraman orman teşkilatının mensuplarımıza, katkısı olan herkese ve tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bir teşekkür de vatandaşlarımıza ediyorum. Vatandaşlarımız gerek su takviyesi, gerek yiyecek takviyesi olsun sürekli bir şeyler getiriyorlar. İkram etme gayreti içerisindeler onun içinde teşekkür ediyorum" diye konuştu.