Isparta"nın doğa harikası Gölcük"ün turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç destek verecek

   Isparta Davraz Kayak Merkezi"ne yapılan ikinci telesiyej tesisi ile Sirene Otel"in açılışını yapmak ve bir takım incelemelerde bulunmak üzere geçen pazar günü Isparta"ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç müjdeli haberler vererek döndü. Kış şartları nedeni ile 3 saat gecikmeli olarak karayolu ile Isparta"ya gelen Bakan Koç Davraz Kayak Merkezi"ndeki programından sonra Isparta Belediyesi"ni ziyaret etti.

 Bakan Atilla Koç, Mehteran-ı Şehri Gül takımı ile karşılandı. Saat 20.30"da gelmesine rağmen kalabalık bir grup tarafından başından gül yaprakları dökülerek karşılanan Bakan Koç gördüğü ilgiden memnun kaldı. Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman kısa bir konuşma yaptıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan Amfi Tiyatro ile yapımı devam eden Gül park hakkında brifing verdikten sonra Isparta"nın doğal güzelliklerle dolu krater gölü Gölcük hakkında bilgi verdi.

  Başkan Hasan Balaman Milli Park olarak tahsis edilen alanın önemli bir turizm kaynağı olduğunu ve bu alanın turizme açılması için Bakan Koç"tan destek beklediklerini ifade etti. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta, antik kent Sagalossos"a yürüyerek 13 km mesafede bulunan Batı Akdeniz"in tek krater gölü Gölcük"ün tabiatı, havası ve görünümü ile insanı büyülediğini belirten Başkan Balaman Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç"a ayrıntılı bir dosya sundu.

Bakan Atilla Koç, dosyayı Ankara"ya döner-dönmez inceleyeceğini ve Gölcük"ün turizme kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağına söz vererek, Belediye"nin şeref defterini imzaladı.

Haber; Gulses -- Resim; Kanal32