AK Parti Milletvekili Recep Özel, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in görevden alınmasıyla ilgili, “Makamlar kimseye anasından ya da babasından kalmış değil. Tuncay Engin’in burada katkısı ve emeği vardır ama o başarının asıl sahibi AK Parti'nindir"dedi

AK Parti Milletvekili Recep Özel, yaklaşık 4,5 yıldır görevde olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin’in görevden alınması sonrası ilk kez Birebir Programında  konuştu. Engin’in görevden alındığı haberinin duyulmasının ardından yükselen tepkilere yanıt veren Özel, şunları söyledi: “Kalkınma Ajansları AK Parti hükümetleri zamanında kuruldu. Bizden önce kalkınma ajansları yoktu. AK Parti, yerelde kalkınmayı daha iyi yapabileceğiz diye yasal bir düzenleme yaptı. 28 ille birlikte Isparta’ya kuruldu. Genelde büyük illere veriliyordu. Isparta’ya AK Parti getirdi. Kurucu genel sekreter olarak o gün Tuncay Engin Bey tercih edilmiş. Bir başka arkadaş da tercih edilebilirdi. Kendisi Ispartalı. 5 yıldır görevde. Makamlar kimsenin babasının anasından veya bir yerden kalmış değil. Tuncay Engin’in burada katkısı ve emeği vardır ama o başarının sahibi AK Parti’dir. BAKA Isparta’da başarılı hizmetler yaptıysa o başarı AK Parti’nindir. A bürokratı yapıyordu da başkası gelince yapmayacak anlamını kimse çıkartmamalı. Isparta’nın kalkınmasına darbe diye manşetler gördük. Isparta’nın kalkınması bir kişiye bağlıysa yazık o Isparta’ya. O bir bürokrat. Bürokrat gelir belli süre görev yapar ve gider.”

ENGİN’E BAŞARILI DİYENLER; O BAŞARI AK PARTİ’NİNDİR

Öte yandan Tuncay Engin’in çalışmalarını sadece Isparta olarak değerlendirmemesi gerektiğini ifade eden Özel, “Bize bağlı Burdur ve Antalya’da var. Orada milletvekili arkadaşlarımız da var. Onlarla ortak olarak bu kararlar alınıyorlar. Sadece bize mal edilmesi yanlış. Tuncay Engin’e başarılı diyenler o başarı AK Parti’nindir. Biz kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İçişleri Bakanlığı’ndaki görevine geri dönüyor. Vali de olur kaymakam da olur. İşsiz bırakılma gibi bir durum yok. Kendisi buraya geçici görevle gelmişti. Sosyal medyada yeni gelecek arkadaş haksızlık yapılıyor. Belki daha iyi hizmet edecektir. Peşin hükümlü cümlelerin sarf edilmesi yanlış. Valilerimiz bile değişiyor. Görev değişikliğini yeni bir heyecan olarak da algılamak gerekir” diyerek konuştu.