Kanal 32’de her Pazartesi akşamları yayınlanan Basın kulübü programının bu haftaki konuğu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı oldu. Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un sorularını yanıtlayan Bapbacı, mahalle halkının daha düne kadar bakkallarda alışveriş yaptığına değinerek, şimdi ise daha çok AVM’lerin tercih edilmesine sitem etti.

BAKALLARDA AYAKTA KALSIN

AVM’lerin esnafın gücünü zayıflattığını ifade eden Bapbacı, şu açıklamalarda bulundu: 

“AVM içerisinde her türlü satış yapılıyor. Bu durum sadece bakkalları değil, pek çok sektörü de etkiliyor. Her köşe de bir AVM açıldı. Küçük esnafın AVM’lerle rekabet etme gücü yok.

Pek çok sektör AVM’de her türlü satışın yapılmasından ötürü bitme noktasına geldi. Düne kadar mahalle halkı bakkalından alışveriş yapıyordu. Ama AVM’ler açılınca AVM’lere gidilip oralardan alışveriş yapılıyor. Vatandaşın kredi kartı dolunca ve cebinde parası bitince ‘bakkal amca şunu yazıver’ deniliyor. Oysa biz Bakkalınıza gidin ki bakkallarda ayakta kalsın istiyoruz.”

AVM’LER VERESİYE MAL VERMEZ

Müşterinin AVM'den veresiye mal alamazken, bakkalın halen defterine yazdığını anımsatan Bapbacı, “Bakkal esnafını sabahın 6'sında dükkanını açar gece 2'sinde kapatır. Fiyatlarında de en ufak bir fazlalık bulundan halka hizmet verirler. Bugün çok esnaf halen veresiye vermektedir. Esnaf alacağını deftere yazmaktadır. Başka yerde veresiyle imkanı bulamazsınız. Kredi kartıyla alışveriş yaparsınız. Ödemezseniz de faiz borcu eklenir. Ama bakkala bu ay borcumu veremeyeceğim dediğiniz de faiz ödemezsiniz? diye konuştu.