Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildikten sonra istifa eden Atabey Belediye Başkanlığı'nın sürdüren Ali Bal, kısa süre önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) milletvekili adayı tanıtımına katılmıştı. Sürpriz bir şekilde aday tanıtım toplantısına katılan Başkan Bal'ın AK Parti saflarına katılacağı konusunda kulislerde konuşulmaya başlandı.

AK Parti'nin aday    -tanıtım toplantısında özellikle Recep Özel ile samimi pozlar veren Bal'ın ilçede AK Parti windows 10 pro dijital anahtar satin al için çalışacağı öğrenildi. Aktif Gazeteciler Derneği'nin organizasyonunda basınla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Recep Özel'e, Başkan Bal'ın partiye olan yakınlığı konusunda soru yöneltildi.

Özel, soruya, "Sayın Bal, benim ilçemin belediye başkanıdır.Kendisi beni aradı. Toplantıya gelirsem yanlış anlaşılırı mı diye sordu? Ben de neden yanlış anlaşılsın ki diye yanıt verdim. Bize gelen kim olursa olsun biz mutluluk duyarız. Biz 51 belediyenin de milletvekili olacağız" diyerek cevap verdi. Milletvekili Adayı Özel, "Başkan Ali Bal'ın seçimlerde sizin için mi çalışacak?' sorusuna ise gülümseyerek cevap verdi.