Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın geçtiğimiz günlerde 2004 - 2009 yılları arası yönetimini eleştirip çeşitli suçlamalarda bulunmasına dönemin belediye başkanı olan ve 2016 yılında trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Hasan Balaman'ın eşi Havva Balaman'dan cevap geldi.

Balaman'ın açıklaması şöyle;

Isparta Belediye Başkanı olan kişi eşimle ilgili 10 yıl geçmesine rağmen intikam söylemlerini geliştirmeye devam ediyor. Yusuf Ziya Günaydın 2009 yılında tekrar göreve geldiğinde kasalar, masalar, paralar, gitmiş yerle bir olmuş şeklinde talihsiz bir açıklama yapmış.

Rahmetli eşim bu yola çıkarken Isparta'yı küçük İstanbul yapma hayali ile yola çıkmıştı.

Isparta halkı çok iyi biliyorki 2004-2009 yılları Isparta'nın en güzel ve gelişme yıllarıydı. 2004 yılında çöpünü toplayamayan belediye gerçek temizliği halkına sunmuş, Isparta'nın kronikleşmiş bütün sorunları bu yıllarda çözülmüştür.

Şehrin içinde kalan hal, tabakhane, hayvan pazarı şehir dışına alınarak Isparta'ya en yakışır şekilde yenilendi.

Toki, Iyaşpark yatırımı, Kipa Avm yatırımı alt ve üst geçitler spor kompleksleri her mahalleye sosyal tesisler, spor parkurları ilk etapta aklıma gelen basit icraatlar bunlardı.

Ispartanın gelişim ve değişim yılları olan 2004-2009 yıllarında rahmetli eşim Hasan Balaman Günaydın Aile Şirketinin yargılandığı hiç bir konuda yargılanmadı. Çünürde imara açılmaya hazırlanan bölgede ne kendine nede biz aile bireylerine 1m2 arazi satın almadı.

Çok şükür başkaları gibi aile boyu adliye önlerinde pozumuz olmadı.

Isparta Belediyesi o dönem ITKM inşaatını kısa sürede teslim alacak, Isparta halkının hizmetine sunacaktı. 2009 yılında 4 ayda bitmesi hedeflenen inşaat neden 10 yıldır bitmiyor? Bana göre bu inşaatın bitmemesinin tek nedeni şahsi iftiras ve menfaatlerdir.

Isparta Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Günaydın'a tavsiyem 2004-2009 yıllarında yapılan eserlerin bakımını yapamıyor. Önce onların bakım onarımını yapsın. İntikam ve ihtiras duyguları ile devlet malını heba etmesin.

Rahmetli eşimle ilgili artık daha fazla konuşmasın, onun üzerinden siyaset yapmasın. Sağlığı döneminde nasıl sessiz ise şimdide öyle kalsın.

Ispartalılara göre Hasan Balaman efsane bir markadır taklit edip onun gibi olmaya çalışmasın zaten olamayacaktır.