29 mart 2019 Seçimleri sonrası Ak Parti adayı Şükrü Başdeğirmen'in Belediye Başkanlığını kazanması sonrası çeşitli çevrelerden ilginç açıklamalar geliyor.

 Başdeğirmen'in Belediye Başkanı Seçilmesi sonrası bir açıklama yapan 2004-2009 Yılları arası Belediye başkanlığı yapan Merhum Hasan Balaman'ın eşi Havva Balaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

  Balaman, 2009 yılında Ak Parti Belediyeciliğinin sona ermesi için komşu ilimiz Antalya ve birçok ilde olduğu gibi Isparta'da da tüm odaklar birleşerek Ak Parti Belediyeciliğini kaybettirmeyi başarmışlardı.

Ispartamızda Rahmetli Belediye Başkanı eşim Ak Dava anlayışıyla sosyal bir Belediyeciliğin çok çok ötesinde şehrimize birçok eserler bırakmayı başarmıştır. 

Akkent Mahallesi, Çarşamba Pazarı Kompleksi, Isparta'ya Doğalgaz'ın getirilmesi, Ismek Eğitim Kursları, Şehrin içinde kalan eski adı mal pazarı olan Hayvan Borsası, Tabakhane, Yaş Sebze ve Meyve Halinin şehir dışına alınması, yeni servis yolları kavşak ve bulvarlar, Halk Ekmek, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi, Alt Geçitler, Üst geçitler gibi yazmakla bitiremeyeceğimiz birçok radikal icraatleri hayata geçirmiş, yatırım yapmak isteyen büyük küçük tüm yatırımların önünü açmıştır.

Yine o dönemde Ak Masa kurularak şehirdeki maddi durumu yerinde olmayan hemşehrilerimize mümkün olduğunca yardımlar yapılmaya çalışılmıştır.

Fakat, 2009 yılında kurulan kirli ittifaklar sonrası tüm bu yatırımlarımızın üzeri çizilmiş, yapılan her icraat ve çalışma Isparta halkına ''Hırsızlık, usülsüzlük, yolsuzluk'' olarak anlatılmıştır.

 Rahmetli Eşim'in çok önem verdiği fakir fukaralara yardım ve destek için kurulan ''Ak Masa'' 2009 yılı sonrası yolsuzluk ve hırsızlık için bir kılıf olarak nitelendirilmiş ve adeta ''Deniz Feneri'' olayındaki gibi insanlar bu isimden tiksindirilmiştir.

2004-2009 yılları arasında Isparta Belediyesi nerde yardıma muhtaç insan varsa yanında olmuş, kömür, gıda ve nakit yardımlar gerçekleşmiştir.

2009 yılı sonrası Belediye Başkanlığına seçilen yönetim geldiği günden gittiği güne kadar Rahmetli Eşimi ağızlarına sakız etmişler, Belediyeyi batırmışız, herşeyi satmışız, trilyonlarca lira servet edinmişiz gibi halkımıza 10 yıl boyunca yalanlar söylemişlerdir.

 Bizim Isparta'ya İstanbuldan parasız ev kirasını ödeyemez halde geldiğimiz, trilyonlarca lira servet edindiğimiz yalanını söyleyenlerin ifadelerine şu atasözümüz çok güzel ibrettir, ''Dervişin Fikri neyse, zikri o dur'' rahmetli eşim Çünür Yenişehir bölgesinin oluşmasının ilk adımlarını atmış yeni şehrin planları projeleri o dönem oluşturulmuş, Toki Çünür Sosyal Konutları ve Toki Çünür ilköğretim okulunu Toki'ye yaptırarak yeni şehrin ilk adımlarını atmıştır. 

O Bölge'nin çok değerleneceğini bilen eşim ve aile bireylerimizin üzerinde 1 metre arazi yoktur, hiçbir zaman kimsenin malında gözümüz olmadı, Isparta Merkezde 1 Evimiz Sütçülerde Eşimin ailesinden kalan araziye yaptığımız 1 evimiz bulunmaktadır, İstanbul Gaziosmanpaşada bulunan mülklerimiz ise eşimin yıllara sari çalışmaları sonrası edinilmiş ve alınması, açıklanması akla mantığa uygun mülklerdir. 2009 seçim broşürlerinde Villa ve yalı olarak tabir edilen mülklerimiz bunlardır.

Ancak, 31 Mart 2019 seçimleri öncesi sosyal medyada, belediyeyi kaybeden şahıslar ve aile bireylerinin üzerindeki tapuları görünce kimin ne olduğu Ispartalılarca anlaşılmıştır.

Akla, hayale mantığa uygun olmayan bu kadar kısa zamanda edinildiği iddia edilen bu mülkiyetlerin tapu kayıtlarıyla açıklamasını yapmak ve kendilerini aklamakta onlara düşmektedir.

Yıllarca belediye bütçesinden maaş vererek kalemşörlük yaptırdıkları basın danışmanlarının bu konuda sosyal medyadaki tapu kayıtlarının doğru olup olmadığını açıklamalarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyor olacağız. 

Biz Balaman ailesi olarak 2004-2009 yılı ve sonrası edinilmiş tüm mülklerimizi açıklamaya hazırız, 15 yıl belediyeyi yöneten ve son seçimleri kaybeden şahıslarında mülklerini açıklamasını istiyoruz.

 2009 Yılından bu yana vefatının ardından dahi, son seçimlerde bile mitinglerinde Rahmetli eşimi hırsızlıkla suçlayanların, normal yollardan edinilmesi imkansız olan serveti artık değerlendirmek için bolca zamanları olacaktır.

Çok şükür Isparta halkı yalanlara geçit vermeyerek Ispartamıza yeniden Ak Belediyeciliği göreve getirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın sıkça kullandığı Bir atasözümüzle sözlerime son vermek istiyorum, Eşek Ölür Kalır Semeri, İnsan Ölür Kalır Eseri,

Bu vesile ile Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Şükrü Başdeğirmen'i kutlar, kaybedenleri vicdanlarıyla baş başa bırakarak Güzel Ispartamıza esenlikler dilerim.