Başkan Günaydın'ın hakkındaki 27şikayet dilekçesinin kendi lehine sonuçlandığı açıklamasına, Eski Başkan Hasan Balaman müthiş bir iddiayla karşılık verdi: O raporlarda çevrilen entrikaların hepsini biliyorum
 
BALAMAN'DAN ENTRİKA İDDİASI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polise teslim edilen evraklarla ilgili 'birkaç önemsiz evrak' açıklamasına en sert yanıt Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'dan geldi.

Balaman, Günaydın'ın hem adil makamlara hem de Belediye'ye hakaret ettiğini öne sürdü. Balaman, Günaydın hakkında  verilen şikayet dilekçelerine ilişkin hazırlanan denetim raporlarında entrika çevrildiğini tespit etiğini belirterek , 'O dosyaların her birinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var' dedi.

Balaman, Belediye'de yapıldığını iddia ettiği usulsüzlükleri belgeleriyle açıklayacağını anlattı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla belediyeden çeşitli satın alma ve ihalelere ilişkin evrakların polise tesliminin ardından 'Önemsiz birkaç evrak' yönündeki açıklamalarıyla.

'Çalışmalarımız bazılarını rahatsız ediyor. Seçim de yaklaşıyor. Hakkımdaki 27 şikayet dilekçesinden lehime karar çıktı' şeklindeki sözlerine Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman sert tepki gösterdi.

BELEDİYE'NİN ÖNEMSİZ EVRAKI OLAMAZ

Günaydın'ın her zaman olduğu gibi olayları başka yöne çektiğini kaydeden Hasan Balaman, "Sayın Günaydın havanda su dövüyor. Isparta Belediyesi aile şirketinde yapılan usulsüzlükleri çok iyi bilmesine rağmen bunları görmezden bilmezden geliyor.

Bir kurumun dolayısıyla Isparta Belediyesi'nin tüm evrakları önemlidir Sayın Günaydın. Devletin adli ve güvenlik makamları o evrakları isterken 'Bizim için önemsiz evrak' demek hem belediyeye hem de adili ve güvenlik kurumlarına hakarettir" dedi.

EVRAK TESLİMİNİN NERESİ NORMAL?

Kendi belediye başkanlığı döneminde Kaçakçılık Şubesine, hiç bir zaman evrak teslimi yapılmadığını belirten Balaman "Benim dönemimde böyle bir olay yokken, polise evrak tesliminin neresinin normal olduğunu söyleyebilir misiniz? 2 yıldır Isparta
 
belediyesinde boynuz kulağı geçti. Yolsuzluk usulsüzlük iddiaları ayyuka çıktı. Ben de Isparta’da bir vatandaş olarak Belediye'de her türlü usulsüzlüğün takipçisi olmayı sürdüreceğim" görüşünü iletti.

KRİMİNAL RAPORLARINDA ORTAYA ÇIKACAK

Hasan Balaman, Günaydın hakkında verilen şikayet dilekçelerinden sonra denetim raporlarında entrikalar çevrildiği gibi müthiş bir iddiayı da ortay attı. Balaman "Günaydın, kendisi 27 şikayet dilekçesinde lehine karar çıktığını söylüyor.

O soruşturma raporlarında altılığı oluşturulan raporlarda ne gibi entrikalar çevrildiğinin hepsini iyi biliyorum. Kriminal raporlarında o raporların ne zaman tutulduğu, imzalarının ne zaman atıldığı, eksik belgeler vererek konuların nasıl saptırıldığı ortaya çıkacak.

Yusuf Ziya Günaydın, o şikayet dosyalarının her birinden hesap verecek. O dosyaların her birinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Her bir dosyada kamu zararı var. Önümüzdeki günlerde Belediyede yapılan usulsüzlüklerin hepsini belgeleriyle kamuoyuna açıklayacağım.

Yargıya intikal eden konularla ilgili olarak ise soruşturmanın selameti açısından açıklama yapmayı uygun görmüyorum" açıklamasında bulundu.

NE SEÇİMİ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL

Günaydın'ın 'seçim yaklaşıyor' şeklindeki açıklaması da Balaman'ın dikkatinden kaçmadı Balaman, "Kendisi seçim yaklaştığı için hükümeti kastederek baskı uygulandığını ima etmiş.

Sayın Günaydın önümüzdeki seçim belediye seçimleri değil genel seçimler. Galiba farkında değilsin.

Olayları başka yönlere çekmeni saçma buluyorum. Usulsüzlüklere kılıf arama taktiği uyguluyor. AK Parti'ye çamur atmana gerek yok" dedi.

Demokrat