BALAMAN İDDİALARA AÇIKLIK GETİRDİ;

Belediye Eski Başkanı Hasan BALAMAN, geçtiğimiz günlerde basında çıkan ve kendisinin bir duruşmada Hakime ‘’Siz Paralelcisiniz’’ dediği iddialarına açıklık getirdi.

Balaman yaptığı açıklamada, öncelikle böyle bir cümleyi sarf etmediğini ifade etti. Mahkemeden aleyhime karar çıksa bile yüce adalete olan saygımdan dolayı hakaret etmem söz konusu olamaz, ancak doğrularıda herzaman ifade ederim diyerek, yargılandığı söz konusu 2 ayrı davada haksız yere hukuk çiğnenerek  ve bir kısım belgeler görülmeye gerek görülmeyerek cezalandırıldığını ifade etti. Türkiye de son zamanlardaki yargı sisteminde yaşanan hukuksuzlukları adalet dağıtması gereken bazı belli başlı hakimler tarafından yapıldığını ve bununda kendisinin Isparta’da yaşadığını belirtti. 

  Balaman dava konusunun, başkanlığı döneminde Belediye şirketi ISTEM’den kilit taşı, bordür büz ve andezit taşı alması neticesinde, en düşük teklif olmasına rağmen ihaleye başkaca katılan olmamasına rağmen ve verilen fiyatların yaklaşık bedelin çok altında olmasına rağmen şirketin SSK ve Maliye borcu olduğu iddiasıyla hapis cezası verilmiştir.

Şahsıma verdikleri bu ceza haksız ve dayanaksızdır. Herhangi bir zarar olmadığı açıkça dosyada görüldüğü halde ilgili ceza maddeleri dikkate alınmayarak astronomik ceza verilmiştir. Aynı davadan daha önce beraat ettiğim bu dava'nın Herkesçe malum olduğu (!) bilinen Yargıtay 5. ceza dairesi tarafından aleyhime bozularak gönderilmesi oldukça manidardır.

Bir belediye başkanının belediye şirketinden belediyeye mal alması suçmudur? işte o mahkemedeki bir kısım hakimlere göre suçmuş, ben cezayı bundan dolayı değil siyasi kimliğimden dolayı aldığımı düşünüyorum, çünkü bir kısım yargı camiasındaki kişilerin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Aleyhindeki tutum davranış ve söylemlerine karşı tepki gösterdiğimden dolayı böyle cezalandırılma yönüne gidildiği kanaatindeyim.

Aynı yargı camiasındaki bir kısım hakimlere bu hukuksuzluklarından dolayı tepki göstermem eleştiride bulunmam ‘’ Burada bir paralel organizasyonun kokusunu hissediyorum, sizleri HSYK’ya şikayet edeceğim demem bile kendilerince suç sayılmıştır. Bu söylemler bir hakaret değil, sadece bir eleştiridir. Soruyorum size yargı mensupları hep doğrumu yaparlar, hiç eleştirilemezler mi? Evet en canlı örneğini ben yaşıyorum, yanlış karar verdikleri ortadadır sitemimi dile getirerek eleştirmişimdir.  

Söz konusu bu ceza bana verilmeden 1 gün önce başka bir mahkemede büyük skandallar yaşanmış ve dosyadaki gerçek evraklar dikkate alınmayarak şahsıma ceza verilmiştir. Ak Parti’ye yapılan yargı darbe girişiminin yıl dönümü olan 17 Aralık ve 25 Aralık tarihlerine duruşma günleri verilerek adeta benimle alay edilmeye ve aba altından sopa gösterilmeye çalışılmıştır. Bir mahkeme hakimi başka bir mahkemedeki duruşma günümü takip ettiğinin imasını vererek bana verilecek cezaların sinyalini verir gibi konuşmuştur.

17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimi ardından CHP Isparta il Başkanı Vedat ŞENOL, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı hakaretten ilk duruşmada beraat kararı verilmesine tepki göstermem bile bir kısım yargı mensuplarını rahatsız ettiği kanısındayım.

 Maalesef yargıda yaşanan Kumpas iddialarının bir benzerininde bu olaylarla bende yaşamış oluyorum Zaman Gazetesinin Genel yayın Müdürü Ekrem Dumanlı bir tarihte CİNE5 televizyonunda şahsımla ilgili yapmış olduğu bir röportajda sanki bugünleri işaret ediyor gibiydi. Bir kısım yargı camiasından almış olduğum hukuksuz cezaları şahsıma yapılan
bir tehdit gibi algılamaktayım.

Yargı camiasında elbette dürüst adaletli hakim ve savcılarımız çoğunlukla mevcuttur. Bu hakim ve savcılarımız sadece kalemleriyle değil vicdanlarıyla da hareket ederek gerçek adaleti dağıttıklarına da, inancım tamdır.   Bu özelliklere sahip yargı mensuplarına her zaman saygım sonsuzdur dedi.