Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, makamında Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi ile Cihan Haber Ajansı muhabirini dövdürdüğü gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya şikayetçiler Zaman Gazetesi Temsilcisi Arif Bayram Taş ve Cihan Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Altıntaş ile sanıklardan Fatih Sarıoğlu katıldı. Belediye Başkanı Hasan Balaman ile Hukuk İşleri Müdürü Aykut Okur ise duruşmaya gelmedi. Hakim Abdulgaffar Korkmaz, duruşmada, taraflara uzlaşma çağrısı yapılması için Balaman ile Aykut Okur'un bir sonraki duruşmaya çağrılmalarına karar verdi.

Hakim Korkmaz, dosyadaki diğer eksikliklerin de tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi. Duruşmanın ardından gazeteciler Arif Bayram Taş ile Mustafa Altıntaş'ın müvekkili avukat Mehmet Kartöz, basın açıklaması yaptı. Mustafa Altıntaş ile ilgili Adli Tıp raporunun ellerine ulaştığını kaydeden Kartöz, “Adli Tıp raporuna göre Mustafa Altıntaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak kırık iki kemiğinin bulunduğu ve bunların da ikinci derecede hayati fonksiyonlarını etkilediği belirtilmekte. Rapor beklediğimiz gibi geldi. Bu rapor da dikkate alınacaktır” dedi.

“UZLAŞMADAN YANA DEĞİLİZ”
Müvekkillerinin hiçbir şekilde uzlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyleyen Kartöz, şöyle konuştu: “Uzlaşma için Başkan Balaman ile Aykut Okur'un bir sonraki duruşmaya katılmaları istendi. Dayak iddialarından sonra çıkan haberlerin hakaret içerikli olduğu gerekçe gösterilerek İstanbul'da tazminat davası açılmıştı. Şimdi bu davaları geri çektiklerini söylüyorlar. Fakat ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz. Gerekli araştırmayı yapacağız. Her ne olursa olsun biz uzlaşmadan yana değiliz. Bir uzlaşma olacaksa öncelikle tarafların bilgisi olması lazım, ancak ne Arif Bayram Taş ne de Mustafa Altıntaş uzlaşmadan haberdar değiller.”  (A.A)