Belediye iş makinaları almak için  borçlanıyor İller Bankasından 850 bin YTL alınacak.

 

Belediye Meclisi dün  Başkan Hasan Balaman başkanlığında Mart ayının ilk toplantısını yaptı.  Mecliste 7 madde görüşüldü. Meclis İmar Planı tadilatlarını, İmar revizyonuna yapılan itirazları, Zabıta, İtfaiye ve koruma güvenlik görevlisi personellerine verilecek fazla mesailerin ücretlerinin tespitini ve gündemin beşinci maddesi olan otogar ve köy garajı ücretlerinin tesbiti maddelerini komisyonlara havale edildi.

 

Gündemin 4. maddesi olan Gayri menkul satış komisyonunda görev yapacak bir üyenin seçimi yapıldı. Açık oyla yapılan seçimde  Ömer Parlak ittifakla üye seçildi. Gündemin 6. maddesi olan Devlet Malzeme Ofisinden Belediyeye ihtiyaç olan iş makinelerinin belediye araç parkına kazandırılabilmesi için İller bankasından borçlanma yapılmasının görüşülmesi ve Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman"a yetki verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. 850 bin YTL"ye mal olacak iş makineleri %9 faizli ve 3 yıl süreli olarak İller Bankasından kredi alınacak.  Maddenin kabulünden sonra kısa bir açıklama yapan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman “Belediyenin ana hizmetlerinin görülmesi için araç ve gereçlere ihtiyaç vardır. Makine parkımız vardır ama yeterli değildir. Daha çok hizmet yapabilmemiz için daha çok makine parkına ihtiyacımız vardır. Bunun için İller Bankasından kredi almak mecburiyetindeyiz” dedi. Gündemin yedinci maddesi olan denetim komisyonuna üye seçimi gizli oyla yapıldı.

 

Yapılan oylama sonucunda Vecihi Yalçın Erdülek 14, Osman Demirtaş 14, Cihan Zengi 5, Abdullah Yiğitbaşı 10, Seyfettin Kalem 10, Uğur Bestelci 2 oy aldı. Oylamanın ardından MHP Meclis Üyesi Uğur Bestelci yaptığı konuşmada “Sayın Başkan şu anda suç işliyorsunuz. Daha önceki denetim komisyonu üyelerini çalıştırmadınız ve istifaya zorladınız. Bu arkadaşlarda istifa ettiler ve bu maddenin tekrar gündeme gelmesi yasal olarak sakıncalıdır” dedi.